Samfunnstopper henger ut nachspiel-Giske

Festbilde sirkulerer på nettet.

(Dagbladet.no): For én uke siden publiserte Dagens Næringsliv en artikkel der medlemmer i Stortingets kulturkomite kritiserte kultur- og kirkeminister Trond Giske for å være mer opptatt av fest og moro enn å fremme nye saker.

Ifølge Aftenposten.no sirkulerer det nå et bilde på nettet av Trond Giske i festlig lag.

Bildet har gått fra et advokatselskap til minst én av Norges absolutte finanstopper. Ifølge Aftenposten skal også en rekke tv-kjendiser, journalister, investorer, finansrådgivere, aksjemeglere og advokater ha mottatt mailen.

Avisa skriver at bildet viser en dansende Giske på fest med en rekke ungdommer. Ungdommene er avbildet i uheldige positurer, mens kulturministeren selv står i bakgrunnen.  Det er uklart hvem som har tatt bildet, og det er mye mulig at fotografiet er manipulert.

Informasjonssjef Signe Bjørvik ved kultur- og kirkedepartementet gir ingen kommentar.

- Er det ikke kritikkverdig at dette bildet spres?

- Vi har ingenting å tilføye, sier Bjørvik.

HENGT UT: Et festbilde av Trond Giske er sendt ut til en rekke samfunnstopper i Norge. Her følger han curling-semifinalen for kvinner under årets OL. FOTO: SCANPIX
HENGT UT: Et festbilde av Trond Giske er sendt ut til en rekke samfunnstopper i Norge. Her følger han curling-semifinalen for kvinner under årets OL. FOTO: SCANPIX Vis mer