Samlebok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å samle bøker er en lidenskap for enkelte. Mange av dem vil du kunne påtreffe førstkommende onsdag. Da arrangerer J.W. Cappelens Antikvariat høstauksjon. Attraksjonen er en vakker utgave av Knut Hamsuns debutroman «Den Gaadefulde - En Kjærlighedshistorie fra Nordland». Utropspris: 150 000 kroner, for dette største klenodiet i en samling som også byr på attraktive Bjørnson- og Ibsen-utgaver.

150 000 KRONER

er likevel

bare blåbær i den fortellingen som sto gjengitt i den danske avisa Politiken nylig. Den handler om boksamleren Bjarne Saxhof, som døde i fjor, 51 år gammel. Denne eksentriske mangemillionæren har i årevis rystet bokmarkedet særlig

i Norden, men også i verden

for øvrig med sin ukuelige vilje til å komme i besittelse av

attraktive bøker; fantastiske klenodier fra trykkekunstens barndom, ei bok med originaltegninger av Picasso, Chagalls Bibel, en signert utgave av Walt Whitmans «Leaves of Grass», førsteutgaven av Thomas Moores «Utopia»; bare toppen av det rene isfjell av bøker, som kan innbringe flere hundre tusen kroner hver når de nå er lagt ut på auksjon av Bruun-Rasmussens antikvariat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer