Samler Blues-Norge

Norge blir blåere og blåere, og nå er kremen av norske bluesartister samlet på konsertplata «Bluemoods». CD-en lanseres med konsert i Oslo i kveld, og de nærmeste dagene følger flere av artistene opp med egne plater.

Under Notodden Blues Festival nå til helga kommer Kristin Berglund med sin første plate på 19 år, mens Tiger City Jukes slipper CD nummer to. I september kommer Vidar Busk & His True Believers med tredje servering, og Buckshot Hunters starter snart høstjakta.

Bare norsk

Sammen med Reidar Larsen, Bjørn Berge, Knut Nordhagen, Chicago Bound, Good Time Charlie, Eriksen og Pigalle Bluesband er de representert på plata med undertittelen «Not Just Another Blues Compilation».

- Det er ingen vanlig bluessamling, sier Eric Malling i Blue Mood Records.

- Den består av bare norske artister, det er ikke bilde av en neger på coveret, og den er ikke laget først og fremst for å tjene penger.

Vi ønsker å vise bredden i norsk blues; få fansen til Reidar Larsen til å bli oppmerksomme på Tiger City Jukes.

Malling gir ut plata sammen med NRK P1, som de siste fire- fem åra har sendt nærmere 300 timer med livemusikk i «P1s rockegalla» - hvorav 30- 40 prosent er norsk. Kanalen sitter dermed på et unikt livemateriale.

- I fjor ga vi ut opptak fra Notodden Blues Festival, en CD som har passert 5000 solgte eksemplarer. Da jeg gikk igjennom hva vi hadde, kom ideen om å gi ut en CD med utelukkende norsk blues, sier musikksjef Per Ole Hagen i P1.

God lyd

Han er meget godt fornøyd med å jobbe med et lite plateselskap som drives av ildsjeler med ekte entusiasme, mens artistene berømmer den gode lyden P1 får fram .

Hagen kan fortelle at han har truffet musikere i Texas som skryter uhemmet av innsatsen til lydfolkene i NRKs opptaksbuss - med produsenten Halldor Krogh i spissen.