EAT: Matkonferansen.  Gunhild Stordalen er intiativtager.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EAT: Matkonferansen. Gunhild Stordalen er intiativtager. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Samler kjendiser til dyre konferanser betalt av ektemannen

Vi har hørt alle løsningene før.

Meninger

Kloden står foran katastrofen. Bare en kvinne kan redde den. Hun er vakker. Hun er slank. Hun er smart. Men hun er også dødssyk. Og har bare ett år på seg til å gjøre en forskjell.

Hva gjør hun? Samler kjendiser, politikere, kongelige og media til store og dyre konferanser betalt av ektemannen der hun selv blir «hyllet som en dronning».

Alle løsningene har vi hørt før (elbiler, klimasmarte hus, kortreist mat). Her er ingenting om kryssende hensyn, interessekonflikter og dilemmaer, for eksempel hvordan man skal løfte sultne millioner ut av fattigdom uten bruk av kunstgjødsel og kjemikalier. Eksperter tviler på at det komme noe godt ut av dette.

Ansvaret gis til forbrukerne selv, som må slutte å kjøpe bensin og rødt kjøtt. Gunhild står ved siden av Erna og sier at vi må gjøre usunn og miljøskadelig mat dyrere. Om hun overhodet utfordrer Erna på dette, får vi aldri vite, fordi journalistene ikke stiller kritiske spørsmål. Ingen vil ødelegge festen til paret Stordalen, som har det vanskelig nok fra før.

Erna liker rødt kjøtt og vil ikke gjøre livet surt for Gilde og Nortura, men kan vise til alle pengene som brukes til holdningskampanjer for å få barn til å like fisk og grønnsaker. Og sånn går nu dagan i Norge, landet i det godes tjeneste.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.