Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Samler på følelser

Hun har to styreverv, sitter i Rådet for byarkitektur i Oslo kommune og har sitt eget plateselskap. I tillegg er Unni Wilhelmsen klar med sitt femte album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les flere anmeldelser her!

«Hurricane's Eye» heter plata. Det er Unni Wilhelmsens femte siden debuten i 1996. Som vanlig har hun laget et personlig album.

- Jeg prøver alltid å lage en slik plate jeg ikke finner i butikkene. Jeg er sjangertro og holder meg innenfor singer/songwriter-tradisjonen. Det er ingen tøff eller kommersiell plate, sier hun.

- Hva handler sangene dine egentlig om?

Kompromissløs

- Jeg tror de handler om hva som skjer mellom mennesker. Jeg samler på sterke følelser og prøver å bli kjent med dem utenfra. Sangene mine er nok et forsøk på å fortolke meg selv og det som har skjedd meg.

Unni Wilhelmsen ser på seg selv som en kompromissløs artist. Hun synes det er krampaktig hele tida å gjøre noe nytt. Plata slippes 11. august, og hele september går med til turné rundt i landet. Utlandet er ikke noe tema.

- Hvorfor skulle jeg satse i utlandet? Jeg har spilt nok på tomme pizzapubber her hjemme. Jeg gidder ikke begynne på nytt med det i andre land. Det eneste problemet er at Norge er et litt for lite land til at man kan bli trygg økonomisk.

Styreverv

Unni Wilhelmsen er aktiv på flere fronter. Hun har fortid som medlem av verdikommisjonen, som leder av musikerorganisasjonen Gramart, styremedlem av en tennisklubb og leder av elevrådet. I dag sitter hun i Rådet for byarkitektur i Oslo kommune og som styremedlem i Eiendomsspar og Victoria Eiendom. I tillegg har hun startet sitt eget plateselskap. St. Cecilia Music.

- Jeg var så sliten av at ting ikke fungerte. Nå styrer jeg alt selv. Denne plata må selge mellom 5000 og 10000 for å gå i null. Det er konsertene jeg lever av.

KLAR: Unni Wilhelmsen har flyttet fra sin trange hybel i Oslo sentrum til Holmenkollen. Men viktigst av alt: Plata «Hurricane's Eye» er ferdig. <!--FOTO-->