Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Samlet 200 000 opptak av babygråt - skal fortelle deg hvorfor barnet skriker

Ny app utvikles i Taiwan.

(Dagbladet): Det kan være vanskelig for foreldre å bedømme hvorfor babyen deres gråter.

Spedbarn kommuniserer med foreldrene sine gjennom gråt, og det kan derfor kan være lurt å lære seg å forstå tonen i gråtingen.

Det mener forskere ved Yunlin Universitetet  i Taiwan å nå ha en løsning for, gjennom en app.

Se video øverst i saken.
  Stor database Forskerne har samlet hele 200 000 opptak av babyer som gråter, for å kartlegge de ulike tonene i gråtingen.

Det finnes nemlig fire hovedtilstander babyer ønkser å kommunisere når de gråter: Tretthet, sult, smerte eller behov for bleieskift.

Slik fungerer appen Når babyen gråter, gjør man et opptak i appen, som derettet blir analysert i en database som baserer seg på forskernes opptak.

I videoeksempelet viser det seg at babyen gråter fordi den er sulten. Systemet er ikke helt treffsikkert enda, ettersom babyer også endrer tonen ettersom de blir eldre, advarer forskerne.


Få spedbarn til å slutte å gråte på sekunder Om du ikke har troa på denne teknologien, har den amerikanske barnelegen Robert Hamilton opparbeidet seg en teknikk for å få spedbarn til å slutte å gråte på sekunder.

Teknikken kaller han «The hold», som viser til en spesifikt måte å holde spedbarnet på for å roe det ned.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media