Samlet for Linda

LONDON (Dagbladet): The Beatles var samlet igjen for første gang på 30 år. De tre gjenlevende, sir Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr, sang Pauls kjente «Let It Be» for avdøde Linda McCartney.

Det var 700 gjester i kirka St. Martin-in-The-Fields ved Trafalgar Square i London da Paul McCartney, de fire barna og et stort antall nære venner tok et aller siste farvel med Linda. Sir Paul hadde invitert sine to venner fra The Beatles, og i tillegg var stjerneprodusenten George Martin også til stede.

Sir Paul arrangerte selv minnestunden - basert på Lindas aktive liv med familien, musikken, dyrevernsaken, vegetarinteressen og fotograferingen.

Kaos utenfor

Det utviklet seg til et kaotisk farvel med Linda på Trafalgar Square. Utenfor kirka hadde mange, mange venner av Linda og Paul McCartney møtt fram for å ta avskjed med den populære kvinnen. Noen hadde ventet i regnet i over sju timer for å få et glimt av de vel 700 gjestene.

Og kjente mennesker fra Linda og Pauls liv kom i tur og orden. I tillegg til de tre Beatles og George Martin kom sir Elton John, Sting, Carla Lane og flere andre størrelser innen britisk musikkindustri.
Minnestunden var lukket. Det var bare inviterte gjester innenfor dørene da Paul, George og Ringo sang «Let It Be» sammen for aller siste gang. Denne Beatles-sangen skrev sir Paul opprinnelig for sin mor Mary, som døde av kreft da Paul var bare 14 år gammel.

Minnestunden sluttet med at en svært beveget Paul McCartney framførte sin egen sang «Linda» - skrevet til hennes 54-årsdag.

Syk Harrison

Det var lenge usikkert om George Harrison ville møte opp. Han har vært syk, og i amerikanske aviser er det antydet at også han er rammet av kreft.
Linda var en sterk og populær kvinne. I går ble hun hedret av naturvernere fra Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia, Spania og Belgia, som tente lys for å vise sin sorg og deltakelse.

SØRGENDE: Lindas døtre Stella og Heather var tydelig preget av situasjonen da de kom til minnestunden i London i går.