DEBATT

Samlet front mot arbeidslivskriminalitet

Det finnes ingen enkle tiltak som alene vil løse problemene knyttet til arbeidslivskriminalitet.

PRIORITERT: - Kampen mot arbeidslivskriminalitet står høyt på dagsorden hos regjeringen, skriver statsminister Erna Solberg (H) og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i dette innlegget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PRIORITERT: - Kampen mot arbeidslivskriminalitet står høyt på dagsorden hos regjeringen, skriver statsminister Erna Solberg (H) og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i dette innlegget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Et viktig mål for regjeringen er å sikre et ryddig arbeidsliv. Vi ønsker et samfunn med trygge jobber, seriøse arbeidsgivere som har respekt for lover og regler, og som bidrar til velferdsstaten gjennom å betale skatter og avgifter.  

Derfor er vi glade for at partene i arbeidslivet står sammen med oss i kampen mot arbeidslivskriminalitet.

Arbeidstakerorganisasjonene er opptatt av dette fordi det handler om ryddige forhold og arbeidstakeres rettigheter. Arbeidsgiver- og næringsorganisasjonene fordi det handler om at de seriøse skal overleve i konkurransen med dem som gir blaffen i lover og regler.  

Det er bakgrunnen for at Regjeringen i fjor, etter initiativ fra partene i arbeidslivet, la frem en strategi mot arbeidslivskriminalitet med mange gode innspill fraorganisasjonene både på arbeidstaker- og arbeidsgiversiden. Regjeringens utgangspunkt er å gjøre hverdagen enklere og mindre byråkratisk for bedrifter som følger lover og regler. Samtidig skal vi gjøre det vanskeligere og mer risikabelt å være useriøs og kriminell. På onsdag møtes partene for å gjøre opp status og se på veien videre.   

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer