Samlet inn 15,6 millioner kroner for flyktningene

- Over all forventning, sier Norsk Folkehjelp.

BEGYNNELSEN PÅ DUNGADEN: Dette bildet gjorde at Jørgen Roll innså at han og Oslo Konserthus måtte gjøre noe for flyktningkatastrofen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEGYNNELSEN PÅ DUNGADEN: Dette bildet gjorde at Jørgen Roll innså at han og Oslo Konserthus måtte gjøre noe for flyktningkatastrofen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Lørdag kveld ble det holdt «Dugnad for flyktningene» i Oslo Konserthus, i regi av NRK og hjelpeorganisasjonene Røde Kors, Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Norsk Folkehjelp.

På scena stod artister som Dum Dum Boys, Sivert Høyem, Emilie Nicolas, Eben jr. med Nico D., Ida Jenshus og Jarle Bernhoft, mens programleder Ingrid Gjessing Linhave snakket med flyktninger om deres sterke historier.

15,6 millioner kroner Ifølge NRK kom det inn 4,6 millioner kroner bare den første halvtimen.

- For ti minutter siden var tallet på 15 663 800 kroner, sier kommunikasjonssjef i Norsk Folkehjelp, Håkon Ødegård, til Dagbladet klokken 16.

Fordi billettinntektene fra konserthuset og fra bankkonto ikke er inkludert ennå, vet de ikke sikkert hva det endelige tallet blir før i morgen.

Ødegård sier at de anslår et tall opp mot 16 millioner kroner.

- Vi var veldig spente på hvor mye som kom inn, siden det er noen uker siden de første reaksjonene på flyktningkatastrofen kom til Norge, og da dabber gjerne det folkelige engasjementet av over tid, sier han, og legger til.

- Dette er over all forventning.

- Ekstra sterkt Ødegård beskriver lørdagens sending som «fabelaktig bra», og syntes det var sterkt å høre flyktningenes historier.

- Og det er ekstra sterkt når det er på direktesendt tv, sier han, og poengterer at det var flere i salen som selv var asylsøkere invitert fra flyktningmottakene.

Han uttrykker stor takknemlighet overfor alle som har vært involvert.

- Ikke bare skal NRK ha stor honnør for deres fantastiske jobb og for å ha satt sammen dette på en uke, men vi i hjelpeorganisasjonene vil også takke alle artister og alle som har jobbet for å til dette, Oslo Konserthus, og ikke minst Dagbladets fotograf Hans Arne Vedlog.

Oppfordrer til å gi - Det er helt fantastisk at det har blitt som det har blitt. Jeg sendte bare et bilde til Jørgen Roll, så det var han som satte i gang dette, ikke jeg, sier Vedlog til Dagbladet, som tok bildet som begynte det hele.

Samtidig kommer fotografen med en oppfordring.

- Det er sikert ikke for sent å gi, så det er bare å fortsette med det, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram