FATTIG, MEN RIK: Arte povera handlet først og fremst om en måte å tenke om kunst, forbruk og materielle prosesser. Pier Paolo Calzolaris installasjon «Rapsodie inepte (Infinito)» fra 1969, laget av tinn, neonlys og tobakksblader, er et eksempel på hvordan disse kunstnerne blandet naturlige og kunstige materialer. Foto: Nasjonalmuseet / Annar Bjørgli
FATTIG, MEN RIK: Arte povera handlet først og fremst om en måte å tenke om kunst, forbruk og materielle prosesser. Pier Paolo Calzolaris installasjon «Rapsodie inepte (Infinito)» fra 1969, laget av tinn, neonlys og tobakksblader, er et eksempel på hvordan disse kunstnerne blandet naturlige og kunstige materialer. Foto: Nasjonalmuseet / Annar BjørgliVis mer

Samlingens gull

Museet for samtidskunst feirer 25 år. Jubileumsutstillingen «Fattig kunst - rik arv» er ingen braksatsing, men er likevel en påminnelse om museets mandat.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nasjonalmuseet graver. På Vestbanetomta har man sprengt og spuntet seg vei ned i blåleira i et år nå, for å danne fundamentet for det som blir landets dyreste kulturbygg når det står ferdig i 2020. Og i avdeling Museet for samtidskunst lenger øst i byen feirer man 25 år, og graver i den anledning i mer metaforisk forstand, i samlingen, for å finne sine samtidskunstneriske røtter.

Gjennom utstillingen «Fattig kunst - rik arv» retter man blikket framover gjennom å peke bakover, til museets opprinnelse, og henter fram det som blir omtalt som «gullet i samlingen»: den i hovedsak italienske såkalte arte povera-kunsten fra 1960-tallet, med innslag av beslektede uttrykk fra både norsk og internasjonal kunst fra de siste 50 åra.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn