Anmeldelse: Daniel Kvammen - «Vektlaus»

Samlivstrøbbel for Daniel Kvammen

Slikt blir det god musikk av. 

Foto: Anne Valeur
Foto: Anne Valeur Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Daniel Kvammen brukte kort tid på å bli hele pop-Norges favorittgeiling. Lune og lettbeinte hverdagsbetraktninger, som ofte var alvorstyngede men aldri navlebeskuende sentimentale, uimotståelige melodilinjer og generelt god stil gjorde han til en sikker vinner.

Nynbar

Plate nummer to har fått tittelen «Vektlaus», om det er tilskrevet en tilstand, så er det også ganske beskrivende for musikken 28-åringen bedriver. Selv om temaene kretser rundt samlivsbrudd og lengsel, blir låtene hans aldri tunge og ugjennomtrengelige. De svever friksjonsfritt avgårde i all sin nynbare og elegante prakt.

Elegant er også et nøkkelord her. Kvammens sanger er aldri bryske eller tar brå vendinger, de er musikalsk søkende og nysgjerrige, men alltid behagelige og imøtekommende. Det høres kanskje ut som om Kvammen er redd for å være skarp og konfronterende. Slik er det ikke, han er bare en fremragende formidler som vet å porsjonere ut i riktige doser.

Høyt og lavt

«No har eg begynt på dessa tusen stega heim, men denna vegen er så kald og skeiv / og eg som trudde at me to skulle gå her i lag, men det blei rett og slett ikkje noko av», synger han Kvammen over noen vare pianoakkorder i åpningslåten «Ingenmannsland» før sangen eksploderer i et postpunk-anthem som Morrissey sikkert ville ha misunnet han tilbake i The Smiths glansdager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer