- Samme regler gjelder

Advokat Per Danielsen mener dommen mot Åsne Seierstad vil få følger for en rettssak mot Karl Ove Knausgårds «Min kamp» - til tross for at den er en roman.

VARSLET SØKSMÅL: Karl Ove Knausgårds familie har varslet et mulig søksmål mot ham etter siste bind av «Min kamp». Foto: Håkon Eikesdal
VARSLET SØKSMÅL: Karl Ove Knausgårds familie har varslet et mulig søksmål mot ham etter siste bind av «Min kamp». Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fredag ble Åsne Seierstad og forlaget Cappelen Damm dømt til å betale 125 000 kroner hver i erstatning til bokhandleren i Kabuls kone, Suraia Rais.

Samtidig nærmer det seg utgivelse av den siste boka i Karl Ove Knausgårds omstridte seksbindsroman «Min kamp».

14 familiemedlemmer har varslet at de vurderer å saksøke Knausgård etter at siste bok er kommet ut i september.

Rais' advokat, Per Danielsen, mener tingrettsdommen mot Seierstad viser hvordan rettsapparatet vil behandle en eventuell rettssak mot Knausgård.

Ingen frisone - Dommen betyr at en sak mot Knausgård står like sterkt som om den hadde vært mot en avis eller andre medier. Det er akkurat de samme reglene som gjelder, sier Danielsen til Dagbladet.

Det var i september i fjor, etter utgivelsen av «Min kamp. Første bok», at de anonyme familiemedlemmene varslet et mulig søksmål.

- Han trakasserer levende og døde og henger oss ut uten at vi kan forsvare oss, sa de til Bergens Tidende.

- En vekker Danielsen mener forlagsbransjen lurer leserne til å tro at grensene for hva som kan skrives i bokform er videre enn i for eksempel aviser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer