Sammen - hver for seg

Odd Børretzen var betenkt da han ble bedt om å synge barnesanger på CD sammen med Anita Skorgan og Strays barnekor, og enda mer betenkt da han skjønte at han skulle synge Prøysen. Men det var ikke dem som var problemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er så mange flinke folk som har sunget Prøysen før meg, sier Børretzen.

- Og samarbeidet mellom dere, hvordan gikk det?

- Det var ikke noe samarbeid. Kompet lå ferdig innspilt, og vi bare la på sangen. Beklager, sånn var det bare, sier Børretzen.
Og han har vel aldri brukt kortere tid i studio.

- Ni sanger på en dag, sier produsent Per Øystein Sørensen.

- Jeg kunne de fleste fra før, skyter Børretzen inn.

Han er ellers mer kjent for å snakke og synge, eller helst begge deler samtidig. Bare én gang tidligere har han sunget, og det var i en reklamefilm.

- Jeg har vanskelig for å si nei når noen ber meg være vokalist.
Men på hjemmefronten er han satt på plass én gang for alle:
- Jeg har fått beskjed av et barnebarn at jeg ikke kan synge - og at jeg er så treig. Det er ellers et hyggelig barn, sier Børretzen.

På plata gir han uansett nytt liv til sanger som Alf Prøysens «Den første løvetann» og de maritime innslagene «Torskevise» og «Ro, ro til fiskeskjær», mens Skorgan tolker blant annet André Bjerkes «Først kom et lass med lisser» og Kjell Lunds «Spurvelurven».

Skorgan er stor fan av å synge for barna, noe hun har tatt med fra sin egen barndom.

- Flott at noen vil bruke ressurser på bevare den kulturskatten barnesangene utgjør, mener hun.
Begge to skryter av Sørensen og arrangør og co-produsent Gaute Storaas. Skorgan klarer likevel ikke helt å skjule en ørliten skuffelse oppi all rosen:

- Odd og jeg skulle hatt en duett.

Produsent Sørensen viser allerede tegn til anger.

<B>SAMMEN PÅ CD:</B> -Dette blir man i godt humør av, sier Odd Børretzen og Anitas Skorgan. De synger noen av våre beste barnesanger sammen på samme CD, uten at de har samarbeidet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer