Sammen er vi sterke

Nintendo-fans kan endelig benke seg foran skjermen med en Final Fantasy-tittel - men det blir ikke i den formen du kanskje er vant til fra de siste PlayStation-spillene.

«Crystal Chronicles» betinger egentlig at du har et par-tre venner som både har en GameBoy Advance, og endel tid å slå i hjel.

Hvis du spiller mokk alene, er nemlig ikke dette en så altfor spennende affære i lengden.

Verden er forpestet av den dødbringende materien miasma , og beboerne må beskyttes av krystaller. Disse mister sin kraft etter en stund, og må lades opp med myrrh , noe du (dere) derfor er nødt til å gå gjennom ild og vann for å framskaffe.

Hver spiller sitter med en GBA koblet opp mot GameCuben, og styrer figuren den enkelte skapte i starten. Uten dette utstyret kommer du ingen vei, så det blir raskt en dyr og smått komplisert affære om alle ikke stiller like sterkt på utstyrsfronten (du trenger heldigvis ikke et eget GBA-spill).

En spiller må til enhver tid bære rundt på en liten krystall, og innenfor dennes virkeområde forblir du trygg mot miasmaen- i enspiller-delen tar en såkalt moogle seg av bærejobben.

Her er ingen turbasert slåssing, så det gjelder å holde tungen rett i munnen.

Deretter må du være raskt ute når de døde monstrene etterlater seg gjenstander, ettersom ingen får erfaringspoeng og må «sloss» om de samme godbitene.

Ligger alt til rette for deg og vennene dine, vil dere få flerfoldige minneverdige timer med spillet. Alene, derimot, blir det brått en mer utvannet affære.