Sammen for flyktningene i Darfur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TO MILLIONER

mennesker er rammet av den humanitære katastrofen i Darfur i Sudan. De trenger hjelp nå. Som ledere for de politiske ungdomspartiene løfter vi derfor blikket utover den politiske arena og støtter sammen opp om Kirkens Nødhjelps og Norges Røde Kors' innsamlingsaksjon for flyktningene i den kriserammede regionen.

Det er ytterst sjelden at alle de politiske ungdomspartiene går sammen om en felles sak. Men når nøden er så åpenlys og direkte som den er i Darfur har vi ikke noe valg. Så mange som 2 millioner mennesker er rammet av krisen, og mer enn 1,2 millioner er jaget på flukt fra sine hjem. Et stort antall mennesker er drept og stadig kommer rapporter om grove overgrep på sivilbefolkningen. Med regntiden øker også faren for spredning av epidemier.

Vår hverdag som politikere preges av å fronte våre egne saker og markere oss i forhold til våre politiske motstandere for å vise hvem vi er. Kjernen i vårt daglige virke er å mobilisere unge velgere og skape politisk engasjement og debatt rundt saker vi mener er viktige. Dette er vår styrke.

Nå forener vi våre ressurser for sammen å få til et krafttak for flyktningene i Darfur. Vi er uenige om mye, men dette står vi sammen om. Som Arnulf Øverland sier det: «For et rikt menneske er det ikke nok å dele lykken bare med de aller nærmeste. Han må også prøve å realisere sitt rettferdighetskrav: Ingen må lide urett og nød når han selv og hans egne har det godt». Vi må nå vise oss som medmennesker for befolkningen i Darfur.

KATASTROFER PÅ

det afrikanske kontinentet får som regel begrenset oppmerksomhet og støtte fra det internasjonale samfunn. Endelig er verden i ferd med å innse at 2 millioner mennesker trenger livreddende hjelp nå. Kirkens Nødhjelp og Norges Røde Kors starter denne uken en storstilt dugnad og trenger bøssebærere og folks giverglede for å samle inn penger til mennesker som har mistet alt i Darfur. Folket i Darfur lider. Kan du sitte stille når over en million mennesker flykter for livet? For 175 kroner kan du hjelpe en familie på flukt med mat, vann og medisinsk hjelp i en måned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer