Sammen for Marius

Taket løftet seg på Rockefeller i går kveld da Prima Vera igjen var samlet på scenen etter 16 års atskillelse. Marius Müllers minnekonsert ble en triumf uten like.

I går var det et år siden Marius Müller omkom i bilulykke i Oslo. Hans nærmeste musikervenner samlet seg på Rockefeller i går for å spille til inntekt for musikkheltens etterlatte. Oh yes, for en kveld det ble! Høydepunktet i et fullstappet Rockefeller var nok Prima Veras tilbakekomst. Tom Mathisen, Herodes Falsk og Jahn Teigen sviktet da heller ikke.

Gamle slagere

Med grønne trikoter og uniformsjakker var de bare noen åreknuter og en anelse svak pust unna de halsbrekkende gamle dager, med slagere som «Svenskefaen», «Det er en fin dag» og «De gærne har det godt». - Det var veldig moro der ute. Fantastisk å bli så godt mottatt, sier trioen «backstage» etter sin gjenforening.

- Vi hadde ikke øvd på forhånd engang. Bare litt før vi gikk på scenen. Problemet var at vi øvde på helt andre låter, sier Herodes.

- Når kan vi vente ny opptreden med dere samlet?

- Ja, vi starter faktisk på ny turné i Murmansk på mandag, opplyser Tom Mathisen.

Det er selvsagt prima tull.

- Vi vet ikke. Vi får ta det som det kommer. I alle disse årene fra hverandre har vi fått fryktelig mange henvendelser om å opptre sammen igjen. Men det vil nok koste en milliard neste gang.

Monroes

Prima Vera sto ikke for det eneste comeback i går kveld. The Monroes var et annet kjært gjensyn for det voksne publikummet.

- Dette er kjempegøy. Men også veldig spesielt, medga Eivind Rølles i Monroes før sin opptreden sammen med Lage Fosheim.

- Marius var med på den første skiva vår i 1983. Da han og Lars Kilevold ble med den gang, tenkte vi: «Yes, we made it». Dette kunne ikke gå gærent. Seinere ble Marius også med på to av våre andre plater, seinest i 1993.

Etter festen på Rockefeller forflyttet «hele» Musikk-Norge seg til nachspiel på Smuget. Og der holder de vel på ennå.

PRIMA TULL: - For én milliard spiller vi gjerne sammen igjen, sa gjøglertrioen Prima Vera med Jahn Teigen i spissen etter den historiske gjenforeningen i går kveld.

MER MONROES: Eivind Rølles og Lage Fossheim hedret kameraten.