STEDFORTREDERE: Revyen «Neste sommer» i Moss tar deg gjerne med rundt verden i sommer om du ikke har tid til en uke på Mallorca. Fra venstre: Christian Ruud Kallum, Brede Bøe og Hilde Lyrån. Foto: Mikael Lunde / Dagbladet
STEDFORTREDERE: Revyen «Neste sommer» i Moss tar deg gjerne med rundt verden i sommer om du ikke har tid til en uke på Mallorca. Fra venstre: Christian Ruud Kallum, Brede Bøe og Hilde Lyrån. Foto: Mikael Lunde / DagbladetVis mer

Sammen igjen på scenen

I juli står Brede Bøe og Hilde Lyrån på samme scene igjen. Med seg har radarparet tatt med neste generasjons talenter.

(Dagbladet): - «Kom i form» heter dette showet egentlig, sier en andpusten Brede Bøe når Dagbladet ankommer Parkteatret i Moss.

Bøe er i gang med å øve inn dansetrinn for sommerrevyen «Neste sommer», sammen med mangeårige humorpartner Hilde Lyrån, og de unge talentene Sofie Bjerketvedt og Christian Ruud Kallum.

Lyrån og Bøe har samarbeidet i en årrekke, blant annet i TV2-serien «Hilde og Brede show», men nå er det flere år siden de har delt en scene.

Uten en rød tråd Fra 2. juli er de tilbake med sommerlig situasjonskomedie, der numrene er bundet sammen av høyt tempo og ideen om å leve i øyeblikket i sommer, snarere enn noe særlig gjennomgangstema.

- Det er som med alle røde tråder, forteller Bøe og fortsetter:

- De er der i åpningen og finalen, og så er det bare å putte inn noe imellom.

Erstatter sydenturen I Hønefoss og Mandal er sommerrevyene allerede godt i gang. I likhet med Sommerlatter 2011 i Oslo, runder de riktignok av en drøy uke inn i juli, og tar ferie samtidig som folk flest.

I Moss blir de derimot stående på scenen gjennom hele fellesferien. De tar gjerne rollen som stedfortredere for en tur til Spania.  

- Så kan en heller dra rett til Alicante via Rygge flyplass etter showet, sier Lyrån, som kanskje er mest kjent i rollen som Trine i «Mot i Brøstet».

Tredobbel komipris Sist Brede Bøe hadde sommershow i Moss var i 2009, med enmanssforestillingen «Valgets kval».

For det høstet han prisene for beste sceneforestilling, årets nummer og beste mannlige artist, revy og komedie, på Komiprisen 2010.

Han reiser fortsatt rundt med showet, nå under navnet «En kveld med meg». Men revyen i Moss nå i sommer er noe ganske annet.

- En av karakterene er med, men her er alt nytt. Her er er det samspillet som står i fokus, forteller han.

Fysisk påkjenning Blant dem som har skrevet tekster for «Neste sommer» er Ingrid Bjørnov, «Valgets kval»-tekstforfatter Rune Dahl Bjørnsen, og regissøren Geir Meum Olsen.

I sentrum av numrene står riktignok musikken og koreografien. Musikken, som er til dels originalskrevet og fremføres av et firemanns orkester, loves å være overraskende.

- Det er mye der som en kanskje ikke har på Ipoden i dag, sier Sofie Bjerketvedt, som tidligere har hatt mange musikalroller, og som vant TVNorges «Grease»-konkurranse.

Øyeblikkskunst Kanskje noe mindre komfortabel med det høye tempoet er Brede Bøe.

- Knær og rygg, jeg merker at de er der, smiler han pesende etter en gjennomkjøring.

- Jeg skjønner etterpå at det er gøy å ha lært seg en dans, når det sitter. Men det er ikke så moro frem til det.

Likevel ville han ikke vært noe annet sted.

- Det går alltid i bølger i denne jobben. Men møtet mellom scenen og publikum, det er øyeblikk som aldri kommer igjen.