Sammen igjen

GJØVIK (Dagbladet): Milliongjelden etter «Which Witch»-fiaskoen i London truet med å legge både karrieren og vennskapet til Dollie-jentene i grus. Nå gjør Benedicte Adrian (35) og Ingrid Bjørnov (35) comeback med ny norskspråklig plate.

På papiret er de to også gjeldfrie fra 1. januar. Sammen med tidligere manager Ole A. Sørlie, har de etter en vedtatt tvangsakkord nedbetalt til sammen fire millioner kroner de siste tre årene. Bjørnov vil likevel ikke svare på om hun og Adrian er fullstendig gjeldfrie fra og med nyttår.

- Vi begynner å bli ganske lei av å snakke om vår egen fortid, sier hun. 18. januar lanserer jentene sin første nye plate på tre og et halvt år.

Komme på kartet

Og med den utgivelsen forsvinner også Dollie-navnet. Heretter framstår duoen som Adrian/Bjørnov, rett og slett.

- Denne plata betyr et vendepunkt for oss, og da var det veldig unaturlig å ta med seg Dollie-navnet. Men Dollie-navnet vil sikkert henge ved oss for alltid, det får vi bare godta, uttaler Ingrid Bjørnov som sammen med Adrian presenterte en smakebit , «Som en film», fra den nye plata på TV2s fadderaksjon «Ei hand å holde i» i går kveld.

Albumet er produsert av Javed Kurd, tekstene er på norsk, og musikalsk har Adrian og Bjørnov hentet inspirasjon fra 90-tallsgrupper som Portishead og Massive Attack.
- Det blir deilig å komme på kartet igjen med noe helt nytt.

Var furtne

Bjørnov innrømmer at hun og Adrian var rimelig forsynte av hverandre en periode.

- Vi gikk rundt og var litt furtne et par år. Men i ettertid har vi funnet ut at det ikke var samarbeidet det var noe feil med. Økonomiske problemer og urimelige mengder arbeid gjorde det tøft å være oss en periode.
De to har laget musikk sammen siden de var 12, og det er snart 20 år siden de ga ut sin første plate.

Platå og trekkspill

- På et tidspunkt var forskjellene veldig tydelige; Benedicte hadde kjøpt seg plastikkbukser og platåsko, og jeg var opptatt av det nye trekkspillet mitt. På den tida lå det an til at Benedicte ville satse på en soloplate, men så fant vi tonen igjen gjennom et par små kirkekonserter. Det siste året har vi skrevet sanger sammen for første gang på en hel evighet. Vi har jobbet sammen på en helt annen måte enn tidligere, og det har vært deilig, sier Bjørnov. Hun bor i Oslo, mens Adrian er bosatt i Paris.

<B>SAMMEN IGJEN:</B> Dollie-jentene Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov var i ferd med å vokse i hver sin retning, men nå har de funnet sammen igjen.