Sammen igjen

STOCKHOLM (Dagbladet): Wenche Myhre og Povel Ramel har blitt ett igjen! I morgen er det premiere på deres nye show «Som om inget hade hänt» i Sverige. Nå drømmer Wenche om å få opptre under Festspillene i Bergen.

Wenche Myhre og Povel Ramel er et av underholdningsbransjen sikreste comeback-kort. Siden de møttes første gang på slutten av 60-tallet har de møttes jevnlig i kjempesuksesser som «Knäpp upp», «Knäpp igjen» og ved mange andre anledninger. Sammen har de skapt revyhistorie, og hundretusenvis av nordmenn og svensker har gledet seg over deres opptredener.

- Denne gangen blir det ikke fullt så mye revy og kostymer, sier Wenche. Sammen med et fem manns band og Putte Wickman starter de en svensk konserthusturné i Jönköping i morgen. Det blir nær 30 show fram til 1. april.

Holdt kontakten

- Vi satser mest på å gi rene konserter denne gangen. Det blir Povel-pop fra forrige årtusen. Men mye materiale er nyskrevet også. Det er mye som opptar Povel for tida, sier Wenche.

Den svenske revylegenden er i sitt 78. år fortsatt en meget travel mann. Når vi møter duoen på Oscars Teatern i Stockholm, er det så vidt vi får huket tak i ham på vei ut.

- Jäg mår bra, sier Povel og haster ut døra etter å ha stilt opp på noen bilder med Wenche.

- Dere ga siste konsert sammen på Chat Noir i 1993. Men det var hele tida klart at dere skulle gjøre noe sammen igjen?

- Ja, egentlig. Vi har holdt kontakten hele tida. Jeg har et eget pikeværelse i Povels hus og er stadig over på besøk. Men etter hvert klødde det i Povel, og han sa vi måtte gjøre noe sammen igjen. Han er fortsatt utrolig leken i hodet sitt. Heldigvis har jeg samme pulsslag som han.

Må lære leksa

- Har han fortsatt noe å lære deg? Du er jo selv underholdningsveteran.

- Ja, så absolutt. I dette faget blir en selvsagt aldri utlært. Povel er en blanding av galskap, musikalitet og lekfullhet. Men selv om han har lagt fram den røde løperen, er det om å gjøre å gjøre leksa si for å kunne bevege seg pent på den.

- Men Wenche- og Povel-show blir det ikke ennå?

- Nei, ikke i skrivende stund. Men vi jobber med saken. Jeg har en stor drøm om å få opptre på Festspillene i Bergen med dette materialet. Jeg tror det ville passe veldig godt, sier Wenche og telepati-go'blunker til festspilldirektør Bergljst Jsnsdsttir.

Mer Tyskland

Wenche har likevel et og annet å pusle med. Våren blir ekstremt travel. Innimellom konsertene med Povel opptrer hun jevnlig i Tyskland. Fram til mai skal hun ha gjennomført 30- 40 konserter.

- Det er helt sprøtt der nede ennå. Og nå kommer helt unge folk til konsertene og skriker etter «Ein knallrotes Gummiboot». Det er et vanvittig trøkk.

Og nå vil Wenche ha et enda yngre publikum.

- Det er planer om en barneproduksjon på norsk til høsten. Jeg får ikke lov til å si med hvem ennå. Men vi jobber med en del ideer. Jeg har jo slitt ut tre generasjoner allerede. Jeg trenger en ny å oppdra!

COMEBACK: Povel Ramel og Wenche Myhre klarer ikke å holde seg unna hverandre.