KOMMENTARER

Sammen mot arbeidskriminalitet

Det er ikke hverdagskost at statsminister Erna Solberg, LO-leder Gerd Kristiansen, NHO-sjef Kristin Skogen Lund og arbeidsminister Robert Eriksson står skulder ved skulder.

PERLEVENNER: Statsminister Erna Solberg og regjeringen la tirsdag fram strategi mot arbeidslivskriminalitet. Her sammen med LO-leder Gerd Kristiansen 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PERLEVENNER: Statsminister Erna Solberg og regjeringen la tirsdag fram strategi mot arbeidslivskriminalitet. Her sammen med LO-leder Gerd Kristiansen Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det gjør de i kampen mot tiltakende arbeidslivskriminalitet. Der fungerer det såkalte trepartssamarbeidet mellom regjeringen og arbeidslivets parter, om de er aldri så sinte på hverandre når det gjelder endringer av arbeidsmiljøloven og søndagshandel.

I ettermiddag presenterte statsministeren en felles strategi i kampen mot uvesenet. "Dersom useriøsitet og kriminalitet får bre om seg er den norske arbeidslivsmodellen i fare", sa Solberg på pressekonferansen. Flere departementer er trukket inn i arbeidet. Foruten Arbeidsdepartementet, er også Justisdepartementet og Finansdepartementet involvert. I forbindelse med avsløringen av kriminelle forhold i dagligvarekjeden Lime, kom opprullingen gjennom et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, Politiet, Nav og Skatteetaten, som ligger under ulike departementer. Det er bakgrunnen for at arbeidet med strategien er blitt ledet fra statsministerens kontor (SMK), som i fjor vår imøtekom et initiativ fra LO om felles anstrengelser for å opprettholde ryddige forhold i arbeidslivet. Flere års engasment mot såkalt "sosial dumping" er nå utvidet til en tverrdepartemental innsats mot "arbeidskriminalitet".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.