Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sammen mot sin vilje

Veteranene Åge Aleksandersen og Terje Tysland liker ikke å spille sammen. I kveld opptrer de likevel på det lille stedet Oteren utenfor Tromsø.

Etter Prudence-perioden har frontfigurene Terje Tysland og Åge Aleksandersen bare spilt sammen fem-ti ganger på 25 år. Med hjelp av tre gitarister gir de to en felles konsert i kveld.

- Hvorfor liker du å spille sammen med Terje Tysland?

- Egentlig liker jeg ikke å spille med Terje. Vi kan bare ikke spille sammen og derfor blir det sjelden felleskonserter. Det blir bare denne ene konserten og vi skal ikke ut på noen felles turné. Vi fikk dosen vår sammen på 70-tallet, sier Åge Aleksandersen.

To sta hester

De to trønderrockerne ga begge ut soloplater denne våren. Til tross for at Terje Tyslands «Din jævel!» fikk helslakt av kritikerne, og Åge Aleksandersens plate «Gamle ørn» fikk anmeldelser rett under middels, satser de fremdeles hver for seg.

- Åge og jeg er som to stae hester. Vi bruker mye krefter på å dra i hver vår retning, og da kommer vi ingen vei sammen, sier Terje Tysland.

- Ikke engang i dag er vi laget for å jobbe sammen. Vi har ulik oppfatning av musikk og uforenelige arbeidsmetoder. Men nettopp fordi vi opptrer sammen så uhyre sjelden gleder jeg meg alltid veldig til å spille med Åge. Det er magisk, og jeg ble glad da han ringte og inviterte meg med, sier Terje Tysland.

Ikke Prudence ennå

Åge Aleksandersen og Terje Tysland var frontfigurer i Namsosgruppa Prudence på slutten av 60-tallet. Gruppas popularitet holdt seg til langt ut på 70-tallet og gamle Prudence-opptak kom ut på både CD og LP så sent som i 1991. Men det er usikkert om suksessen noen gang vil gjenoppstå.

- Vi graver oss ikke ned i Prudence-materiale igjen nå, ler Terje Tysland.

- Jeg orker ikke å prøve å rekonstruere noe som var for 20-30 år siden. Jeg føler meg altfor ung til å begynne med reunions, men kanskje det blir Prudence igjen om en 20 år, sier han lurt.

TIL DANMARK: Åge Aleksandersen var i går på vei til Danmark for å holde konsert.
HJEMME I OPPDAL: Terje Tysland var hjemme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media