Sammen på plate

John Erik Kaada produserer Faith No More-sanger Mike Pattons kommende soloplate. Sammen har de også laget en foreløpig uutgitt støyplate.

- Patton har ikke beveget seg i slike popbaner siden Faith No More-tida. Vi har seks låter i boks. Jeg har vært litt i San Francisco og jobbet, og planen er at han skal komme til Norge og legge på vokalen i mitt studio, forteller John Erik Kaada stolt.

Popplate

Selv er Kaada aktuell med sin andre soloplate «MECD», ei plate som her i Norge gis ut på multinasjonale Warner Music. Etter at John Erik Kaada ble plukket opp av Mike Pattons plateselskap Ipecac, som har verdenslansert solodebuten «Thank You For Giving Me Your Valuable Time», har samarbeidet dem imellom blitt kraftig intensivert.

- Vi har holdt på med det jeg kaller «popplata» i nesten ett år nå. Vi har lagt oss på en slags beatnik/surf-greie som jeg ikke helt klarer å beskrive. Arbeidstittelen akkurat nå er «Comfort System», men en periode var vi innom «Sweeter Shit», humrer Kaada, som i mars drar på USA-turné sammen med et annet av Pattons prosjekter, Fanttmas.

Produktivt

- Patton er utrolig produktiv. Han sender e-post på sju- åtte A4-sider, og jeg tror ikke han sover så mye, mener Kaada, som ikke er så rent lite produktiv selv: I fjor høst kom en ny plate med bråkebandet Cloroform, og som etterspurt filmmusikkskaper er han også aktuell i den svenske filmen «Tur och retur».

Mens popprosjektet til Mike Patton, hvor også Cloroform-trommis Børge Furheim er involvert, neppe ser dagens lys før i 2005, ligger det allerede et støyende samarbeidsprosjekt klart for utgivelse.

- Ikke noe liv

- Vi er nær ved å ta en avgjørelse på når den skal gis ut og hva den skal hete.

- Du blir ikke lei av å være i innspillingsstudio hele tida?

- De siste åtte- ni åra har vært et liv i studio, og det er strengt tatt ikke noe liv. Jeg ser fram til å reise mye og få litt frisk luft i 2004.

MANGE JERN I ILDEN: John Erik Kaada hopper fra det ene prosjektet til det andre.