Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sammen på scenen

NAMSOS (Dagbladet): Benedicte Adrian er på besøk i D.D.E.-land for å stå på scenen sammen med Bjarne Brøndbo. De skal verken synge «Rai-Rai» eller kle av seg på overkroppen - men servere godbiter fra kjente musikaler som «Chess», «Miss Saigon» og «Les Miserables».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med 500 lokale dansere, sangere og musikere, skal de opptre på årets Musikalfestuker i Nord-Trøndelag. Det blir fem konserter i Namsos og Inderøy, med premiere i Namsoshallen i kveld.

Øvingene har pågått siden søndag, og i går kunne D.D.E.-Bjarne vise Benedicte by'n hain bur i og vinsjan på kaia i hjembyen Namsos.

Eksotisk

- Det er eksotisk for meg å komme hit til snøen. Jeg har vært nødt til å kjøpe meg ei dunjakke for å holde varmen, smiler Benedicte Adrian.
- Det er vel noe ganske annet å synge musikal i Namsos enn i Londons West End?

- Dette er det nærmeste du kommer London når det gjelder musikaler i Norge. Dirigenten Tor Halvard Nilsen må være en av de svært få som får bruke originale arrangement fra de store London-musikalene, sier Benedicte Adrian.

Hun har samarbeidet med maestro Nilsen tidligere, på en festforestilling med musikalhøydepunkt i Mo i Rana.
- Jeg er med på dette fordi det er bra, sier Benedicte.

Ukjent terreng

Selv om han er på hjemmebane, føler Bjarne Brøndbo at han beveger seg inn i ukjent terreng med disse musikalkonsertene.
- Det blir spennende å prøve noe du i utgangspunktet ikke vet om du behersker, sier Bjarne.

Han har gjort noen opptredener med kor tidligere, men aldri noe så stort.

- Dette blir svære greier, vet du, med 28 lyskastere, flirer Bjarne.

- Jeg er jo på en måte profesjonell, i og med at jeg lever av å spille musikk, men samtidig er jeg amatør når det gjelder musikaler. Da er det godt å ha proffe folk som Benedicte sammen med seg på scenen, sier D.D.E.-vokalisten.
- Du virker veldig trygg på scenen, trøster Benedicte.

- Bjarne er så flink til å formidle teksten, og det er jo nettopp det det dreier seg om, forklarer hun oss.
De har aldri tidligere stått på samme scene. Nå skal de opptre sammen i fellesnummer - og kanskje til og med synge duett.

- Det er ikke helt avgjort ennå. Den som kommer på konserten får se, sier Bjarne.

Ligger høyt

Årsaken til at det kanskje ikke blir noe av den planlagte duetten er at sangen ligger litt høyt i Bjarnes stemmeleie.

- Hvis det ikke holder musikalsk, er det dumt å gjennomføre det, sier Bjarne. Musikalgodbitene gir både han og Benedicte skikkelige utfordringer.

- Jeg synger over tre oktaver på denne konserten, så den spenner ganske bredt, forteller Benedicte.

Etter konsertene i Nord-Trøndelag skal hun ut på turné med julekonserten «Stille natt, hellige natt» med premiere i Eid kirke i Eidsfjord 21. november.

Der skal hun blant annet ha premiere på sin egen julesang «Det ønsker jeg meg (God jul)» som også blir å høre på TV i Karoline Krügers «Tekst/melodi» i midten av desember.
Neste høst kommer hun med ny plate sammen med Ingrid Bjørnov, som hun også skal være gjest hos i «Noteknekk» på NRK1.

- Jeg hadde tenkt å lage ei soloplate, men Ingrid likte så godt det jeg holdt på med, at vi fant å ville gjøre den sammen. Soloplata får komme litt seinere, sier Benedicte Adrian.

Ny D.D.E.-CD

Bjarne Brøndbo og D.D.E. går også svanger med ny plate. Foreløpig har han ikke hørt en tone, men mange nye låter er ferdigsnekret av tekstforfatter Idar Lind og komponist Frode Viken.

- Vi skulle så vidt ha begynt med det nye materialet for to uker siden, men Frode var inne i en så kreativ prosess at han ba om en utsettelse, sier Bjarne.
Den nye D.D.E.-plata skal være ute til salg i april neste år.

Bjarne Brøndbo og Benedicte Adrian
Bjarne Brøndbo og Benedicte Adrian
Hele Norges coronakart