Sammen på scenen

Anne-Kat. Hærland, Otto Jespersen, Tommy Steine og Thomas Giertsen har alle gjort stor suksess hver for seg. Nå lager de sommershow sammen i Tønsberg.

I slutten av juni er det duket for premiere med de fire komikerne i den tradisjonsrike teatersalen på hotell Klubben i Tønsberg. Planen er at kvartetten skal spille ut juli måned. Det er Stageways Ole Morkken som har produsentansvaret for den splitter nye forestillingen. Med seg på laget har han fire av de aller største komikerne i Norge.

Første gang sammen

Det er første gang vi får se Hærland, Jespersen, Steine og Giertsen på samme scene. Otto Jespersen og Thomas Giertsen har lenge operert som tospann i Torsdagsklubben på TV 2. I tillegg har begge hatt stor suksess med sine stand-up show i Oslo - da alene på hver sin scene.

Anne-Kat. Hærland og Thomas Giertsen har kjent hverandre siden hun var gjest i «Mandagsklubben» for noen år siden. Giertsen har også regissert Anne-Kats forestilling «Jeg er ikke Dina» på Smuget i Oslo, som har trukket fulle hus siden premieren 12. februar. Nå spiller hun ekstraforestillinger til langt ut i mai.

I påsken tar Anne-Kat pause fra scenen, og reiser til Kosovo for å underholde de norske soldatene med «Jeg er ikke Dina» 14. og 15. april. Dermed går hun i fotsporene til kjente blondiner som Marlene Dietrich og Marilyn Monroe, som begge underholdt for sine lands soldater i krigsområder.

Samles på Smuget

Stand-up komikeren Tommy Steine ble for alvor kjent gjennom «Senkveld» med HC Andersen på TV 2, og har seinere gjort stor suksess sammen med blant andre Sven Nordin i Oslo-oppsetningen av musikalen «I blanke messingen» - der Runar Borge var regissør. Etter flere måneder på Chateau Neuf i Oslo reiser «I blanke messingen» til Olavshallen i Trondheim i slutten av august.

Og sammentreffene slutter ikke der: Både Giertsen og Steine har tidligere fått Stå Opp Prisen, som hvert år deles ut av Reis Deg Komikerklubb. I mai settes det dessuten opp ekstraforestillinger av Tommy Steines stand-up show «Helt Tommy og litt tiger» på Smuget i Oslo - der både Thomas Giertsen og Otto Jespersen har eierandeler.

Men sommeren skal altså Steine tilbringe i Tønsberg sammen med Anne-Kat., Otto og Thomas. Med alle prosjektene de fire hver for seg er involvert i, er det usikkert når showet eventuelt vil kunne vises andre steder.

Glad direktør

Hotelldirektør Thore Sande er svært entusiastisk med tanke på firkløveret han har kapret til sommerens Klubben-show.

- Jeg tror det kan bli veldig bra! sier direktøren, som ikke er i tvil om at Tønsberg blir sommerens heftigste Vestfold-by.

Billettsalget starter 1. mai. Skal man først til byen, kan man også få med seg showet som settes opp på Oseberg Kultursenter. Direktøren på Klubben ser ikke Osebergsenteret og showet med Tommy Körberg, Jan Werner Danielsen og Øivind Blunck som noen brysom konkurrent.

- Tvert om! Dette er to svært ulike oppsetninger. Hadde de vært for like, kunne de drept hverandre, men siden vi har komikere og de skal ha et musikalsk show, vil det bare føre til at folk forlenger oppholdet i Tønsberg. Det er vi i hotellbransjen glade for, sier Sande.

Han fremhever også lokalrevyen «Hoys i Høna» der Grethe Kausland er årets trekkplaster. I fjor ble det solgt 8000 billetter til underholdningsarrangement i Vestfold. Med full klaff kan det fort bli billettrekord i år.

Ingen av de fire komikerne ønsket å snakke med Dagbladet om showet i går.

TIL TØNSBERG: Anne-Kat. Hærland opplever stor solosuksess på Smuget i Oslo. Til sommeren skal hun få tre nye makkere.