Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sammenligner seg med Churchill i kampen mot Nazistene

Piratene er tilbake. Tidligere nettleverandør rammet av sabotasje.

 BLE STENGT NED: Fildelingsnettstedet Pirate Bay er omstridt. Her er demonstranter utenfor Tingretten i Stockholm mandag før rettssaken mot bakmennene i vinter. Nå er nettstedet oppe igjen, etter å ha vært nede i litt over et døgn. Foto: SCANPIX
Foto:  Bertil Ericson / SCANPIX
BLE STENGT NED: Fildelingsnettstedet Pirate Bay er omstridt. Her er demonstranter utenfor Tingretten i Stockholm mandag før rettssaken mot bakmennene i vinter. Nå er nettstedet oppe igjen, etter å ha vært nede i litt over et døgn. Foto: SCANPIX Foto: Bertil Ericson / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no): Som Dagbladet.no skrev i går, måtte den omstridte nettsiden The Pirate Bay (TPB) stenge etter at internettleverandøren Black Internets ikke lengre fikk levere båndbredde til nettsiden.

Nedleggelsen var resultatet av en dom i Stockholm tingrett sist fredag.

Nå, kun litt over et døgn seinere, er derimot nettsiden allerede i drift igjen, med båndbredde fra en ukjent nettleverandør.

Sabotasje mot leverandøren
Samtidig ble også svenske kommuner, forretningsselskaper og private kunder rammet av en sabotasjeaksjon mot Black Internet.

Det er uklart om dagens sabotasje har noen sammenheng med stengningen av Pirate Bay, men Black Internets sjef Victor Möller opplyste at selskapet har bedt politiet etterforske sabotasjen.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT, skal en tidligere ansatt være mistenkt i saken.

Bruker Churchills tale
Gutta bak fildelingsnettstedet har i tillegg lasta opp et nytt grafisk innslag etter at TPB var oppe igjen, en svart t-skjorte med følgende trykk: «Jeg har brukt milloner av dollar for å stenge ned Pirate Bay, og det eneste jeg fikk var denne vakre t-skjorta».

I en pressemelding hvor gutta bak det omstridte nettstedet kommenterer Stockholms tingretts forsøk på å stenge ned siden, bruker de også et av Winston Churchills kjente utsagn fra 2. verdenskrig.

- Vi kommer til å forsvare vårt internett uansett hva som skjer, vi kommer til å kjempe på strendene... vi kommer aldri til å gi opp, skriver de, ifølge DN.se.

«We shall fight on the beaches» er en av den tidligere britiske statsministerens aller mest kjente taler, fra de engelske styrkene forlot Dunkirk i 1940.

Anmeldt av Hollywood
Det var Columbia, Disney, NBC, Paramount, Sony, 20th Century Fox, Universal, Warner samt investeringsselskapet WV som stod bak anmeldelsen retten tok til følge da de sperret tilgangen på båndbredde. Drøyt hundre verk inngår i anmeldelsen, som TV-seriene Simpsons, Family Guy, 24 og House.

Men gutta kunne allikevel skaffe seg nettilgang fra en annen leverandør, og det var derfor bare et var et spørsmål om tid før de var tilbake på nett.

 SAKSØKT AV HOLLYWOOD:  Columbia, Disney og NBC var kun noen av aktørene som anmeldte The Pirate Bay. Foto: SCANPIX
SAKSØKT AV HOLLYWOOD: Columbia, Disney og NBC var kun noen av aktørene som anmeldte The Pirate Bay. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling