- Sammenlikner Obama med drept sjimpanse

Karikaturtegning vekker avsky.

VEKKER HARME: Denne karikaturtegningen, publisert i New York Post, har skapt sterk debatt. Foto: Scanpix/AP Photo/New York Post
VEKKER HARME: Denne karikaturtegningen, publisert i New York Post, har skapt sterk debatt. Foto: Scanpix/AP Photo/New York Post Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En rekke kritikere raser over en karikatur som nylig ble publisert i de amerikanske avisa New York Post, og oppfordrer til boikott av tabloiden.

De mener tegningen sammenlikner president Barack Obama voldssjimpansen Travis, som mandag ble skutt etter at han lemlestet og gnagde ansiktet av en kvinne, skriver AP.

«De må finne noen andre som kan lage den neste stimuluspakken», sier en av politimennene i en snakkeboble, mens han står over liket til sjimpansen.- Sammenlikner Obama med en apeDette trivialiserer en tragedie, befester rasistiske stereotyper og antyder at Obama bør bli drept, skal være noen av tolkningene.

- Hvordan kunne avisen la denne passere som satire? Å sammenligne landets første afroamerikanske leder med en død sjimpanse er intet mindre enn rasistisk møl, sier president Barbara Ciara i National Association of Black Journalists til AP.

Etter publiseringen har det rent inn med sinte henvendelser til New York Post, og rasende demonstranter troppet opp utenfor kontorene på Manhattan mens de ropte «Steng the Post».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer