Sammenlikner sin mest kjente film med en «blowjob fra feil person»

John Malkovich er ikke fornøyd med å bli husket for kultfilmen «Being John Malkovich» .

EN FILM SOM SUGER: John Malkovich er ikke fornøyd med arven en av hans fremste filmer - «Being John Malkovich» - etterlater ham. Foto: NTB Scanpix
EN FILM SOM SUGER: John Malkovich er ikke fornøyd med arven en av hans fremste filmer - «Being John Malkovich» - etterlater ham. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): «Being John Malkovich» kom i 1999, og ble nominert til tre Oscar. Filmen hvor skuespiller John Malkovich spiller seg selv ble en kulthit, og spilte inn nesten dobbelt så mye som den kostet å lage. 

Også John Cusack og Cameron Diaz hadde roller i filmen hvor en dukkemaker oppdager en portal inn til John Malkovich sin hjerne. 

Malkovich sier nå at han var svært nølende til å gjøre filmen, og at han ikke er særlig stolt av arven den etterlater til ham.

- Jeg trodde aldri at noen ville lage filmen. Men da jeg ble spurt om å gjøre den var jeg ganske bekymra. Ikke på grunn av formen eller tonen i filmen, men følelsen av å gjøre en film hvor navnet ditt ikke er over tittelen, men i tittelen, ser det ut som du har noen seriøse narsissistiske personlighetstrekk, forteller han til Rolling Stone. 

Malkovich, som også har gjort filmklassikere som «Killing Fields» og «Con Air», sier manusforfatter og regissør av «Being John Malkovich» kan være stolte av filmen.

Men for ham er filmen blitt brysom - han er rett og slett lei av å måtte snakke om den hele tida. 

- For meg er ikke arven særlig mye verdt. Jeg mener, i moderne kultur er det litt sånn at dersom du får en sugejobb fra feil person, så blir livet ditt for alltid definert av den sugejobben. Derfor blir «Being John Malkovich» alltid nevnt og henvist til på en liksom ironisk måte, sier han og understreker at det er blitt en film han aldri kommer seg bort fra.