Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sammenliknet skuespillerjobben i «Hunger Games» med slaveri

Nå beklager stjerne-regissøren på det sterkeste.

KRASS UTTALELSE: Regissør David O. Russell har kritisert filmselskapet bak filmen «Hunger Games» for å drive med slavearbeid. Han har i etterkant fortalt at det var ment som en spøk. Foto: Dagbladet.
KRASS UTTALELSE: Regissør David O. Russell har kritisert filmselskapet bak filmen «Hunger Games» for å drive med slavearbeid. Han har i etterkant fortalt at det var ment som en spøk. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Jennifer Lawrence (23) har fått mange til å smile, blant annet gjennom filmen «Silver Linings Playbook», som er regissert av David O. Russell.

Slaveri og hamsterhjul I går gikk Russel ut og kritiserte produksjonsselskapet bak «Hunger Games»-filmene, hvor han blant annet mente at de brukte henne bare for pengenes skyld.

- Det har vært tolv år med slaveri. Personlig synes jeg de burde gi henne et pusterom, fortalte han til The New York Daily News, ifølge Huffington Post, og sammenlignet skuespillerjobben i «Hunger Games» som et hamsterhjul.

Vakte sterke reaksjoner Russell spådde tidlig at uttalelsene ville skape reaksjoner, noe det også gjorde.

- Jeg er overrasket over at en regissør som David Russel ikke har tatt seg tid til å se filmen «12 Years a Slave». Hadde han gjort det ville han vært mer forsiktig med sine påstander, forteller leder av Anti-Slavery Internation, Aidan McQuade til Daily Mail.

HARDT ARBEID: David O. Russell mener Jennifer Lawrence jobber for hardt under «Hunger Games»-settet. Foto: Dagbladet.
HARDT ARBEID: David O. Russell mener Jennifer Lawrence jobber for hardt under «Hunger Games»-settet. Foto: Dagbladet. Vis mer

Mellom «Hunger Games»-innspilling har Lawrence nemlig jobbet for flere kommersielle filmer, da hun også har hatt en birolle i «X-men».

- Dumme sammenligninger Den Oscar-vinnende skuespilleren har også hatt en rolle i filmen «American Hustle», regissert av Russell. Selv mener han at dette var som en ferie for 23-åringen, sammenliknet med jobben i «Hunger Games».

- Hvis han er interessert, vil jeg invitere ham til å bli med og besøke India og Nepal for å se hvordan virkelig slaveri er. Å jobbe tolv timer om dagen for nesten ingenting, leve under skitne omstendigheter og ikke ha muligheten til å dra derifra - det er virkelig slaveri, understreker McQuade.

Russell har i ettertid sendt en mail til Huffington Post hvor han beklaget uttalelsene sine.

- Jeg brukte dumme sammenlikningen i en dårlig spøk. Jeg forsto det i det øyeblikket jeg sa det, og jeg er virkelig lei meg, skrev han.

Hele Norges coronakart