Sammenliknet skuespillerjobben i «Hunger Games» med slaveri

Nå beklager stjerne-regissøren på det sterkeste.

KRASS UTTALELSE: Regissør David O. Russell har kritisert filmselskapet bak filmen «Hunger Games» for å drive med slavearbeid. Han har i etterkant fortalt at det var ment som en spøk. Foto: Dagbladet.
KRASS UTTALELSE: Regissør David O. Russell har kritisert filmselskapet bak filmen «Hunger Games» for å drive med slavearbeid. Han har i etterkant fortalt at det var ment som en spøk. Foto: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Jennifer Lawrence (23) har fått mange til å smile, blant annet gjennom filmen «Silver Linings Playbook», som er regissert av David O. Russell.

Slaveri og hamsterhjul I går gikk Russel ut og kritiserte produksjonsselskapet bak «Hunger Games»-filmene, hvor han blant annet mente at de brukte henne bare for pengenes skyld.

- Det har vært tolv år med slaveri. Personlig synes jeg de burde gi henne et pusterom, fortalte han til The New York Daily News, ifølge Huffington Post, og sammenlignet skuespillerjobben i «Hunger Games» som et hamsterhjul.

Vakte sterke reaksjoner Russell spådde tidlig at uttalelsene ville skape reaksjoner, noe det også gjorde.

- Jeg er overrasket over at en regissør som David Russel ikke har tatt seg tid til å se filmen «12 Years a Slave». Hadde han gjort det ville han vært mer forsiktig med sine påstander, forteller leder av Anti-Slavery Internation, Aidan McQuade til Daily Mail.

Mellom «Hunger Games»-innspilling har Lawrence nemlig jobbet for flere kommersielle filmer, da hun også har hatt en birolle i «X-men».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer