Sammenslåingen av Sony og BMG stanset

EU-domstolen satte foten ned.

(Dagbladet.no): Førsteinstansdomstolen i EU annullerte i dag fusjonen mellom Sony Music og BMG, melder nettsiden Billboard.Biz.

Førsteinstansdomstolen i Luxembourg mente at EU-kommisjonen, som godkjente 2004-fusjonen, ikke hadde lagt nok vekt på prissamarbeidet mellom de store markedsaktørene Vivendi Universal Music, Sony BMG, EMI-gruppen og Warner Music.

Kommisjonen kan anke dommen, men en talsmann sier at dersom domstolens avgjørelse opprettholdes, vil kommisjonen gå i gjennom saken på nytt.

Saken var brakt inn for retten av Impala, en organisasjon som rommer over 2005 europeiske labler og småselskaper, og som mente at sammenslåingen av Sony Music og BMG hadde skapt kartell-liknende tilstander i platebransjen.

Dagens rettsavgjørelse kan også få følger for de andre store musikkaktørene: EMI og Warner Music, som har gått med planer om fusjon.

VANSKELIG FOR DE SMÅ: Sammenslåingen av Sony Music og BMG skapte det nest største plateselskapet. Nå har førstedomstolen i EU annullert dommen, og mener EU-kommisjonen som i 2004 godkjente fusjonen ikke tok høyde for risikoen for prissamarbeid og kartellvirksomhet i platebransjen. Foto: AP/Scanpix
VANSKELIG FOR DE SMÅ: Sammenslåingen av Sony Music og BMG skapte det nest største plateselskapet. Nå har førstedomstolen i EU annullert dommen, og mener EU-kommisjonen som i 2004 godkjente fusjonen ikke tok høyde for risikoen for prissamarbeid og kartellvirksomhet i platebransjen. Foto: AP/Scanpix Vis mer