Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Sam\'n\'Max»-skaperne samles igjen

Store nyheter for oss som er opptatt av adventurespill.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  (Dagbladet.no): Det er ikke hver dag at det kommer spennende nytt for fans av adventurespill.

  De siste årene har den ene sørgelige nyheten etter den andre kommet om at spillutgiverne bortprioriterer denne dyrebare sjangeren, senest at «Sam\'n\'Max: Freelance Police» ble kansellert av LucasArts.

  Gode nyheter


  Heldigvis er det bra ting som skjer også. For ikke lenge siden kunne vi melde om at noen av folka bak de største spillsuksessene til LucasArts samlet seg bak prosjektet «A Vampyre Story» i firmaet Autumn Moon Entertainment. I tillegg kommer spillguru Tim Schafer og hans firma Double Fine Productions med spillet «Psychonauts» til både PC, Xbox og PlayStation 2 i 2005.

  Nå har enda flere LucasArts-veteraner bestemt seg for å gå sammen om å styrke adventure-sjangeren på nytt. Industriveteranene Dan Connors, Kevin Bruner, og Troy Molander var alle med på å lage spillklassikeren «Sam\'n\'Max» - som vi altså ikke får oppleve oppfølgeren til. Nå samles de på nytt.

  Firmaet deres vil hete Telltale Games, og konsentrere seg om å pumpe ny energi inn i adventurespill-markedet.

  - Rørt av fansen


  Initiativet til firmaet kom etter at fans av «Sam\'n\'Max»-spillet gikk amok etter kanselleringen.

  - Da «Sam\'n\'Max: Freelance Police» brått ble kansellert i mars, ble vi så rørt av den store støtten fra fansen - inkludert en underskriftskampanje, forteller Dan Connors til Gamespot.

  - Da vi så kampanjen, og hvor lei seg folk ble, visste vi at vi måtte starte Telltale Games, legger Kevin Bruner til.

  Det er trolig ikke «Sam\'n\'Max: Freelance Police» som vil bli det første spillet fra Telltale Games, ettersom LucasArts fortsatt eier rettighetene til spillet. Men i den første pressemeldingen fra det nystartede firmaet, står det at de er «i design-fasen til en høyt elsket lisens».

  Hva det kan være, får tiden vise. I mellomtiden koser vi oss over alle de gode adventure-nyhetene som dukker opp med ujevne mellomrom.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill
<B>BORTE, VEKK:</B> Et skjermbilde fra «Sam\'n\'Max: Freelance Police» - spillet vi aldri fikk se. Heldigvis har folka bak spillet nå startet et nytt firma, Telltale Games.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media