GJENOPPTAR SALGET: Før helgen ble Samsungs Galaxy Tab 10.1 (til høyre) stoppet av en tysk rett. I dag bestemte en annen tysk rett at den første avgjørelsen var feil, og at salget kunne gjenopptas utenfor Tyskland. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak/Scanpix
GJENOPPTAR SALGET: Før helgen ble Samsungs Galaxy Tab 10.1 (til høyre) stoppet av en tysk rett. I dag bestemte en annen tysk rett at den første avgjørelsen var feil, og at salget kunne gjenopptas utenfor Tyskland. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak/ScanpixVis mer

Samsung slår tilbake mot Apple

Salgsforbudet av Galaxy Tab 10.1 opphevet i dag.

Før helgen bestemt en tysk domstol at Samsung måtte stoppe salget av sitt nettbrett Galaxy Tab 10.1, etter anklager om plagiat fra Apple.

Samsung varslet at de ville kjempe med nebb og klør mot denne avgjørelsen. Det har gitt resultater, for i dag ble den midlertidige forføyningen opphevet av en domstol i Düsseldorf, ifølge nederlandske Webwereld.nl.

Forføyningen, som opprinnelig gjaldt hele Europa med unntak av Nederland, består riktignok - men bare for Tyskland, inntil en ordentlig rettshøring den 25. august.

Det betyr at Samsung igjen kan selge sitt nettbrett i resten av Europa, ettersom domstolen kom fram til at tysk rett ikke kan regulere markeder i andre europeiske land.

- Samsung setter pris på domstolens beslutning om å oppheve det midlertidige salgsforbudet mot Galaxy Tab 10.1. Vi ser frem mot muligheten til å fullt ut hevde våre patenter og opphavsrettigheter ved domstolen i Düsseldorf den 25. august, sier selskapets nordiske markedssjef Erik Johannesson i en epost til Dagbladet.no.

Apple begrunnet sitt søksmål mot Samsung med at det koreanske selskapet hadde kopiert både design og teknologi fra iPad.

- Samsung er fullt innstilt på å fortsatt forsyne markedet med innovative mobile enheter, inkludert nettbrett. Vi vil forsikre oss om at forbrukerne har et bredt utvalg av innovative produkter å velge mellom, uttaler Johannesson.

Tidligere i dag kom det også fram at Apple kan ha manipulert bildene som ble sendt inn til retten av de konkurrerende produktene.