MINNES JOBS: Samsung og Google velger nå å utsette sin planlagte lansering av den kommende Nexus-telefonen neste uke, etter Steve Jobs' bortgang denne uka. Her et bilde fra en av flere minnesmarkeringer i London. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX
MINNES JOBS: Samsung og Google velger nå å utsette sin planlagte lansering av den kommende Nexus-telefonen neste uke, etter Steve Jobs' bortgang denne uka. Her et bilde fra en av flere minnesmarkeringer i London. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIXVis mer

Samsung utsetter lansering etter Jobs' bortgang

- Ikke rett tid å annonsere et nytt produkt.

(Dagbladet): Tirsdag i neste uke skulle Samsung og Google etter planen avsløre den neste store Android-telefonen Galaxy Nexus, også kjent som Nexus Prime.

I dag sendte selskapene imidlertid ut en pressemelding der det kommer fram at annonseringen vil komme noe senere.

Respekt for Jobs - Samsung og Google har valgt å utsette den nye produktlanseringen. Vi er enige om at dette ikke er den rette tiden å annonsere et nytt produkt på, står det ifølge thisismynext.com å lese i pressemeldingen.

Ny dato og nytt sted for annonseringen vil komme om ikke lenge, hevdes det videre.

- Vi føler at det ikke er riktig å annonsere et produkt samtidig som verden uttrykker sin respekt etter Steve Jobs' bortgang, utdyper en Google-talsperson overfor Business Insider.

Detaljer lekket Tidligere denne uka, før Jobs tapte kampen mot kreften, var tonen en noe annen mellom Samsung og Apple. Da gikk Samsung til angrep mot Apples nye iPhone 4S, for å stoppe salget av denne i en rekke land.

Det skjedde etter at Apple har stoppet Samsungs produkter i en rekke land. Begge hevder at den andre har tråkket over en rekke patentgrenser.

LOKKEMAT: Dette bildet ble sendt ut i forkant av den opprinnelige lanseringen.
LOKKEMAT: Dette bildet ble sendt ut i forkant av den opprinnelige lanseringen. Vis mer

Det har i løpet av dagen kommet en rekke lekkasjer om den nye telefonen, som vil være den første som vil benytte seg av den kommende Android-versjonen Ice Cream Sandwich.

Ifølge ITavisen.no har den nye telefonen en superskjerm på 4.65 tommer med ekte 720p-oppløsning, en tokjerners prosessor med 1.2 GHz-hastighet, tokjerners grafikkbrikke, et 8 MP-kamera med 1080p videoopptak og et batteri på 2050mAh.

Det er også sluppet en video på nettet, som etter sigende skal vise den nye telefonen i aksjon. Den kan du se her: