Samtiden vant festduellen

Årets kjendisfestsesong åpnet med et brak i går, da både Samtiden og Elle inviterte til sommerfester.

En av Kjendis-Norges store dueller utspilte seg i Oslo i går kveld, da både tidsskriftet Samtiden og damebladet Elle inviterte alt som kan krype og gå av berømtheter til sine sommerfester. I et lite land som Norge er det begrenset hvor mange Arier og Åsner vi har, så det ble en hard kamp om kjendisene.

Damer og drinker

Med start allerede klokka fem om ettermiddagen var Elles fest i magasinets lokaler i Hegdehaugsveien det naturlige stedet å starte kveldens store se-og-bli-sett-prosjekt. Skuffelsen var derfor til å ta og føle på da de eneste ordentlige kjendisene som var å se var Thomas Giertsen og Vibeke Løkkeberg - sammen. Glamourfaktoren tok seg litt opp da Petronella Barker og Pia Tjelta kom skridende inn, men selv med Norges vakreste skuespillere og årets solbrillemote på plass var det liksom noe som manglet. Kanskje det ikke går an både å se bra ut og samtidig være morsom?

Smartglam

Forhåpningene var derfor store da Samtiden åpnet sin fest på Stratos klokka åtte. Men overraskelsen var likevel stor da de første gjestene som ankommer er Bård Tufte Johansen og Harald Eia, tett fulgt av alltid elegante Kjetil Rolness.

- Hvorfor er ikke dere på Elles hippe fest isteden??

- Det er altfor mange hormoner i omløp på Elle-festen. Vi er jo ikke på sjekker'n lenger. Vi er mer interessert i en skikkelig skoletime, vi, sier Bård, som uttrykker et sterkt ønske om å høre gamle professorer snakke om kompliserte ting. Et ønske som tilsynelatende så ut til å gå i oppfyllelse. Dag Solstad svirret i alle fall rundt, og Jon Michelet snakket om damene han møtte i de samme lokalene for 30 år siden.

Vinneren

Mot slutten av kvelden var «alle» på Stratos. Til og med Pia Tjelta hadde kommet fra Elle-festen. NRKs Anne Lindmo og Helle Vaagland var klare i sin dom. På tross av tre ganger så høy gjennomsnittlig vekt og alder, og langt mer lettstelte klær og frisyrer, gikk gode gamle Samtiden av med seieren i gårsdagens kjendisfestkonkurranse:

- Dag Solstad er her! Det gjør livet verdt å leve.

De gamle er fortsatt eldst.

FANT HVERANDRE: Dårlig med kjendiser på Elles fest, men de to som var der fant hverandre -<wbr> Vibeke Løkkeberg og Thomas Giertsen.
DIVAEN: Ingen slår Mia Berner på fest, den ukjente dronningen i norsk kulturliv.
SKOLEGUTTER: Bård Tufte Johansen og Harald Eia valgte kloke professorer på Samtiden-<wbr>fest framfor sjekking på Elles. Kjetil Rolness (bildet) fikk være med på bildet.
ÅNDSHØVDINGER: Jon Michelet og Dag Solstad i intelligent samtale på Samtidens fest. Sannsynligvis om fotball.
VINNEREN: NRKs Anne Lindmo og Helle Vaagland var på fest hos både Elle og Samtiden og kåret Samtidens til den beste.