FRAGMENTARISK: Jeppe Heins store speil- og vanninstallasjon «Veien til stillhet» på Kistefos-museet bør bli et høydepunkt for omreisende kunstinteresserte på Østlandet denne sommeren. Et sinnrikt oppsett av vannfontener og slanke speilsøyler lager en labyrint av fragmentariske synsinntrykk. Alle foto: Arve Rød
FRAGMENTARISK: Jeppe Heins store speil- og vanninstallasjon «Veien til stillhet» på Kistefos-museet bør bli et høydepunkt for omreisende kunstinteresserte på Østlandet denne sommeren. Et sinnrikt oppsett av vannfontener og slanke speilsøyler lager en labyrint av fragmentariske synsinntrykk. Alle foto: Arve RødVis mer

Arve Rød om kunst:

Samtidskunsten viser seg å trives bra i gamle produksjonshaller, verksteder og lagerbygg

Sommertiden er også sesong for kunstreiser ut i det billedskjønne kulturlandskap. Vi har tatt turen til tre fordums industristeder, der kunsten er den nye oljen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For kunstinteresserte østlendinger som ikke kommer seg av sted til sommerens mange internasjonale kunsthendelser, finnes det en hel del gode alternativer i nærmiljøet. Vi har tatt en sving oppover Drammenselva og videre rundt Tyrifjorden, og besøkt tre av landets mest kjente eksempler på gamle industristeder som har gjort seg om til publikumsvennlige kulturinstitusjoner: Vestfossen Kunstlaboratorium i Øvre Eiker, Kistefos-museet i Jevnaker, og det på flere måter mer tradisjonsfestede Blaafarveværket i Modum.

Hvert av disse stedene legger opp til sommerlige sesongutstillinger, med ulike ambisjoner om å gjøre seg gjeldende i det samtidskunstneriske feltet, og ikke minst med svært ulike resultater hva angår publikumstall.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn