NY PROGRAMLEDER: Samuel Massie er klar som ny programleder i «Skal vi danse» fra høsten av. Her fra fjorårets program hvor han kom på tredje plass. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY PROGRAMLEDER: Samuel Massie er klar som ny programleder i «Skal vi danse» fra høsten av. Her fra fjorårets program hvor han kom på tredje plass. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Samuel Massie blir ny «Skal vi danse»-programleder

- Målet mitt er å få hele Norge ut av sofaen og opp på dansegulvet.

(Dagbladet): I høst er det klart for en ny runde av det populære programmet «Skal vi danse», som sendes på TV 2.

Katrine Moholt skal lede programmet for femte gang denne høsten, men da det tidligere i vår ble kjent at makker Didrik Solli-Tangen ble vraket som programleder, har det vært stor spenning rundt hvem som skulle bli hans arvtager.

I dag kan Dagbladet fortelle at det er eventyreren Samuel Massie (23) fra Bergen som tar over programlederrollen sammen med Moholt.

Samuel kom på 3. plass i fjorårets «Skal vi danse», sammen med sin dansepartner Marianne Sandaker, og sier han er klar som et egg før den nye programlederrollen starter.

Hele Norge skal danse

- Nei, du vet jeg fikk en telefon fra produksjonen i «Skal vi danse», og tenkte bare på hvordan i all verden jeg skulle klare å være en programleder. Men så ble jeg lovet at jeg kunne være hundre prosent meg selv, så da takket jeg ja med glede, forteller en entusiastisk Massie til Dagbladet.

Bergenseren fikk rett og slett dansedilla etter fjorårets sesong, og har holdt dansingen ved like så godt han har kunnet.

- Jeg var i Cuba rett etter «Skal vi danse» i fjor og danset gatesalsa, så at jeg nå igjen får være med på dansegalskapen, synes jeg er helt fantastisk, sier han og fortsetter:

- Men jeg tror jeg blir en litt annerledes programleder da. En litt sånn løs kanon, du vet. En som snakker før han tenker, sier Massie og ler.

Fjorårets tredjeplass kan fortelle at det ikke bare er deltagerne som skal danse i årets sesong.

- Målet mitt er å få hele Norge opp av sofaen og ut på dansegulvet. De skal danse i barnehagen, på gamlehjemmene, i fengslene og på jobben, sier han.

- Det er altfor mye skjermtitting i hverdagen og med dansen blir man både glad og kan være i aktivitet, sier Massie.

- Kompisen på balkongen

Bergenseren kan ikke røpe for mye av den kommende sesongen, men han tror at han har en fordel som programleder, fordi han selv deltok i dansen i fjor.

- Det blir nesten litt rart å stå og se på at alle sammen danser, men da skal jeg være der og støtte opp, jeg som vet hvordan det er å slenge seg ut i noe man aldri har gjort før, sier han.

- Jeg skal være han kompisen på balkongen. Han som intervjuer dem etter de har danset, men som også får de til å føle seg mer avslappet.

- Så har de jo gitt meg frie tøyler slik at jeg kan være meg selv, men det er jeg ikke nerøvs for. Katrine skal jo være der, og hun kan dette inn og ut. Så jeg får heller være han glade bergenseren, litt som en løs kanon ja.

- Også håper jeg Katrine er klar til å eventuelt måtte rydde opp etter meg, sier han og ler.

Her er alle som skal svinge seg på parketten i årets «Skal vi danse»:

OL-vinner og tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira (35), tidligere snowboardproff Stine Brun Kjeldaas (41), væranker Eli Kari Gjengedal (45), «Idol»-programleder Markus Bailey (23), artistene Jenny Jensen (52), Raylee Charlotte Kristiansen (18) og Petter «Katastrofe» Kristiansen (27), tidligere skihopper Roger Ruud (57), tv-profil Alex Rosén (48), moteblogger Camilla Pihl (35) og ishockeyspiller Glenn Jensen (28), kjent fra dokusåpa «Iskrigerne».

FIKK RUMPEPROBLEMER: Stian «Staysmann» Thorbjørnsen fikk problemer med rumpemuskelen etter hardtrening for "Skal vi danse" i 2015. Han fikk hjelp av sin partner Alexandra Kakurina, som hadde sett problemet før. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer