Samuraier og luftgitar

Ukas DVD-anmeldelser.

RISKY BUSINESS Foto: SCANPIX
RISKY BUSINESS Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Det er alltid noe ved arbeidene til dramatikeren, manusforfatteren og regissøren David Mamet som gjør dem verd å se nærmere på.

«Redbelt», som går rett på dvd i Norge, er en moderne film noir med sterke innslag av samuraifilm. Historien er ikke helt plausibel, men underholdningsverdien er høy nok. Det dreier seg om en fyr som lever og ånder for kampsport og dyrker filosofien bakom.

Æresbegrepet er altoverskyggende og det er jo dømt til å gå dårlig i dagens Los Angeles. Et tilfeldig møte med en filmstjerne setter i gang uventede og dramatiske hendelser, i løpet av historien blir helten lurt, svindlet og sviktet — samt får sin tro på ære som leveregel satt ettertrykkelig på prøve.

Dialogen er ikke helt like Mamet-skarp som vanlig, men Chiwetel Ejiofor i hovedrollen er en skuespiller som har personlighet på grensen til magnetisk. Ikke stor kunst, men god underholdning.

BBC-SERIEN «Middlemarch» er nok et bevis på at britisk tv stadig er blant de beste når det handler om å omgjøre klassisk litteratur til levende bilder.

George Eliots historie om livet i den erkeengelske byen like før den industrielle revolusjonen, hører til de virkelige klassikerne innen øyrikets litteraturskatt. Den sju timer lange serien inneholder alt man kan forvente, her er stive konvensjoner og snusfornuft satt opp mot undertrykt, voldsom kjærlighet, forstokket konservatisme mot uunngåelig framskritt — og massevis av pene kostymer, småbyidyll og velfrisert britisk kulturlandskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer