Sandbecks samlede hyllest

Norske artister hyller den sorgmuntre visepoeten Vidar Sandbeck, nydelig.

CD: Vidar Sandbeck (født 1918) har skattekista bugnende over av tekster og melodier fra den gang populærmusikks beste låter ble kalt slagere. Dessverre er mange av dem glemt i år 2003 (e.Prøysen). Til nå.

Produsent og gitarist Tom Lund har nemlig gått inn i Sandbecks samlede skoger av toner og ord, og kommet ut med et knippe sanger vi mer enn gjerne hører flere gang til.

Lund har fått med seg et sobert artistlag til å nytolke Vidars sorgmuntre viser.

Sandbecks samlede er på høyde med gode gamle Alf Prøysen, men Vidar Sandbeck har altfor lenge blitt dyttet ut i skyggen. Denne hyllesten fra norske artister er mer enn på sin rettmessige plass. Sandebecks tekster er små fortellinger fra Bygde-Norge, fortalt med kjærlighet, vidd og melankoli.

Eldar Vågans rockabilly-kjør med «Bildilla» gir trekkspillet et nytt ansikt, Jan Eggums versjon av «Dakota-Kalle» er sjømannshistorie god som noen, Øystein Sunde gir feiende nytt liv til landeplagen «Pengegaloppen» (hør på denne, Røkke), Jo Nesbøs «Jens Vankelmodig» er skillingsvisekunst og Desafinado tar tak i «Et bitte lite miniskjørt» så den snaue konfeksjonen blafrer opp i møtet med sløye sambarytmer...av rosa musselin.