Salangen-Nyheter

- Sandberg og Hoksrud farer med rent lureri

Flere stortingspolitikere krangler nå om Salangen Nyheter-saken. Hovedpersonen håper på endring.

ENGASJERER: Jon Henrik Larsens kamp om å få beholde sin brukerstyrte personlige assistent har nådd Stortinget. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
ENGASJERER: Jon Henrik Larsens kamp om å få beholde sin brukerstyrte personlige assistent har nådd Stortinget. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Både Per Sandberg og Bård Hoksrud farer med rent lureri, sier leder Karin Andersen (SV) i Stortingets kommunal- og forvaltningskomité til Dagbladet.

29. juni skrev Dagbladet om 34 år gamle Jon Henrik Larsen, som er autist, hundre prosent ufør, og redaktør i den populære lokalavisa Salangen-Nyheter, kjent fra TV3s dokumentarserie med samme navn.

Larsen frykter for avisas framtid. Årsaken er at kommunen har besluttet at han ikke lenger kan få hjelp på arbeidsplassen av sin brukerstyrte personlig assistent (BPA). Larsen har klaget avgjørelsen inn til Fylkesmannen, og har fått avslag.

Tirsdag gikk tidligere fiskeriminister Per Sandberg hardt ut mot kommunen. Han tok til orde for en endring i regelverket dersom det er til hinder for Larsens BPA-ordning, og oppfordret også Stortinget til å gripe inn om nødvendig.

- Hvis det finnes én oppegående stortingsrepresentant, så fremmes det et representantforslag i Stortinget, og så endres loven, sa han.

Bård Hoksrud har også gått hardt ut mot Salangen kommune i Dagbladet.

- Spar krokodilletårene

Det er disse utspillene som får Karin Andersen til å reagere. Nå tar hun et oppgjør med Fremskrittspartiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer