KLAGE: Charlotte Kjær Sandberg klager Fiskeribladet inn til Pressens faglige utvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLAGE: Charlotte Kjær Sandberg klager Fiskeribladet inn til Pressens faglige utvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Sandbergs datter har sendt inn PFU-klage

Per Sandbergs datter har klaget Fiskeribladet inn til Pressens Faglige Utvalg. Dette er den første kjente PFU-klagen på dekningen av Sandberg-saken.

Dagen etter at Sandberg og kjæresten Bahareh Letnes holdt en pressekonferanse i Arendal der norske medier fikk unngjelde, bekrefter Norsk Presseforbund at den første PFU-klagen i saken er levert inn, skriver Medier24.

– Vi har fått inn en klage i denne saken. Den er mot Fiskeribladet og er sendt inn av Sandbergs datter, med samtykke fra Sandberg selv, sier generalsekretær Elin Floberghagen i Presseforbundet.

MØTTE PRESSEN: Per Sandberg og kjæresten Baharet Letnes møtte pressen etter å ha lovet et oppgjør. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

Charlotte Kjær Sandberg bekrefter klagen overfor Medier24. Ifølge bransjenettstedet klages Fiskeribladet inn på tre punkter: Påstanden om at Sandberg og Letnes har flyttet sammen, påstanden om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har anbefalt Fiskeribladet å anmelde Sandberg og en lederartikkel der det står at Sandberg reiste til Danmark med flere iranere. Datteren sier hun kan bevise at ingen av disse tingene stemmer.

Redaktør Øystein Hage i Fiskeribladet er foreløpig ikke kjent med klagen og sier han må orientere seg før han kan ta stilling til innholdet i den.

Behandlingen av klagen har ikke begynt.