LEDER

Sandbergs siste drøm

Helt uegnet som sjef for norsk beredskap.

UEGNET SOM STATSRÅD: Per Sandberg.
UEGNET SOM STATSRÅD: Per Sandberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Det er høst, og derfor ingen mulighet for at datoen er 1. april. Når det gjelder Per Sandberg og Frp kan det imellom være nødvendig å sjekke balansepunktet mellom fleip og fakta. Både mannen og partiet har en tendens til å justere posisjoner og uttalelser etter de vinder som blåser. Og faller noe dødt mot jorda, viftes det gjerne vekk med en doven håndbevegelse. Denne gang handler det om regjeringens sammensetning og departementenes oppgaver.

Søndag kveld sto Frp?s nestleder Per Sandberg fram på TV2 med et nokså tydelig ønske om å bli statsråd. Det skulle skje ved at det ble opprettet et nytt departement som skulle ha ansvar for turisme, samordning av regionene og oppgaver fra Justisdepartementet. I går gikk Ulf Leirstein, Frp?s justispolitiske talsmann, ut i Aftenposten og foreslo Sandberg som statsråd i et nytt innenriksdepartement. Nå var ambisjonene betydelig hevet: Leirstein vil at det nye departementet skal ha ansvar for alt som går på sikkerhet, beredskap, politi og grensekontroll. Et slags superdepartement som overtar sikkerhetsoppgavene fra Justis-, Forsvars- og Finansdepartementet. Med posten som statsråd vil det antakelig følge en kappe med påskriften «Super-Per».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.