KOMMENTARER

Donald Trump og Det republikanske partiet:

Sandkasse-presidenten

Donald Trump oppfører seg stadig mer som et bøllete og krakilsk barnehagebarn som kan føre verden mot ufattelige katastrofer.

Sandkasse-presidenten
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Når mikrofonene skrus av, snakker mange republikanere om hvor skremmende uopplyst, uberegnelig, uforsvarlig, uærlig og uegnet USAs president, Donald Trump, er.

Den siste tida har han opptrådt stadig mer trassig og selvdestruktivt. Trump brenner bruer, og er i ferd med å bli en av de mest isolerte presidentene noensinne. I tillegg kan han klare å gjøre stor skade på Det republikanske partiet.

«Det er synd at Det hvite hus har blitt et pleiehjem. Noen har åpenbart gått glipp av vakten sin i morges», skrev den republikanske senatoren Bob Corker på Twitter etter at Trump søndag langet ut mot ham på trumpsk vis.

Overfor New York Times beskriver den toneangivende lederen i Senatets utenrikskomité og tidligere Trump-supporteren hvor farlig han mener presidenten er blitt. Ifølge Corker kreves en enorm innsats fra svette medarbeidere i Det hvite hus for å holde Trump noenlunde på et trygt spor. Han mener presidenten er blitt så uberegnelig at han kan sette USA på kurs «mot tredje verdenskrig».

Dette er skremmende. Corker skildrer hvordan USA og verden holdes en hårsbredd unna apokalypsen av utenriksminister Rex Tillerson, forsvarsminister Jim Mattis og stabssjef John F. Kelly. De tre har sin fulle hyre med å være barnevakter, distrahere og smigre en president, som oppfører seg som en bortskjemt og humørsyk unge. Spørsmålet er hvor lenge de vil være i stand til å tøyle den stadig mer isolerte og frustrerte mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer