«Sandnes e' Idol-byen!»

Sandnes er blitt Idol-byen framfor noen etter at byens talenter har kuppet konkurransen. Tre av ti finalister kommer fra «veikrysset» sør for Stavanger.

Senja, Moss, Vigrestad, Skudeneshavn, Rennesøy, Mosjøen og Trondheim har én hver. Oslo og Bergen har ingen. Heller ikke Stavanger. Men et par mil sør for oljehovedstaden ligger Sandnes - også kalt «veikrysset» av folk fra Stavanger. Nå har «veikrysset» fått tre Idol-finalister av ti.

- Lov å være stolt

- Det er så kult. Siden vi ikke har et topplag i fotball, satser vi på Idol, jubler Kjartan Salvesen (27) og gir musikkmiljøet på Nord-Jæren æren.

Sammen med Susanne B. Nordbøe og Anh Vu (begge 17) har han skapt Idol-feber blant de 56701 innbyggerne i Norges faktisk åttende største by.

- Jeg tror Sandnes tar de tre første plassene, skryter Kjartan og får samtykkende nikk fra Anh.

- Vi har stått foran 800000 seere og sunget oss til finalen. Da er det lov å være stolt, mener mannen i trekløveret. 27-åringen er den som til nå har fått mest oppmerksomhet. Nylig ble han mottatt som en superhelt av et ellevilt publikum på Stangeland skole, der han sjøl har vært elev.

Neste fredag går første finalerunde, med nytt sangtema i hver finalerunde helt til bare to deltakere gjenstår.

- Oppmerksomhet og intervjuer har vært gøy. Men det føles rart når folk spør om autografen, sier Anh.

- Det er mest fjortiser som spør. De voksne står bare og glaner, supplerer Kjartan.

- Dere er ikke redde for å bli nr ni og hurtig glemt?

- Nei, jeg har oppfylt forventningene mine ved å nå finalen. Nå kan alt skje, sier Anh.

- Jeg blir skuffet hvis jeg ikke kommer blant de tre beste. Men verden går ikke under, mener Kjartan.

Anh Vu nestfavoritt

Sandnes sitt tredje Idol-håp, en småsjuk og sliten Susanne Nordbøe, prioriterte å være hjemme med kjæreste og familie i går. Etter å ha tatt seg videre onsdag kveld, sa Susanne til Dagbladet:

- Jeg må vel først og fremst ta revansje på Kjartan dersom jeg skal vinne Idol. Det var jo han og Maria (Haukaas Storeng - red.) som slo meg ut i den første semifinalen.Hvem som vinner Idol, avgjøres i Oslo Spektrum fredag 14. mai.

IDOLHÅP: Anh Vu og Kjartan Salvesen løper seierssikre nedover byens hjerte, Langgaten. Sammen med Susanne Nordbøe (under) dominererer de Idol og har satt Sandnes på musikkkartet.