Sandnes til Samtiden

Cathrine Sandnes (33) har sagt opp jobben som kulturredaktør i Dagsavisen, og overtar Samtiden-stafettpinnen etter Knut Olav Åmås.

-  I dag det gikk opp for meg at jeg ikke skal jobbe i avis lenger. Og jeg som har jobba i avis siden jeg var 17 år, sier Cathrine Sandnes (33), ny redaktør i tidsskriftet Samtiden.

Det siste halvåret har hun hatt fødselspermisjon fra kulturredaktørjobben i Dagsavisen. Men den jobben kommer hun ikke tilbake til.

Ikke farvel

-  Dagsavisen har vært hjemmet mitt i 11 år. Og jeg er fornøyd med den nye redaktøren og alt, det er ingen sånne ting som ligger bak. Jeg går fra en veldig fin jobb, til en annen. Jeg vil si på gjensyn, ikke farvel til Dagsavisen, sier Sandnes.

Hun tar over etter Knut Olav Åmås, som er ansatt som ny debattredaktør i Aftenposten. Og lover ingen store kursendringer med en gang.

-  Samtiden heter Samtiden, og det er en grunn til det. Om ti år skal en kunne bla seg tilbake og se hva som var noen av de viktigste diskusjonene, hva som var tidsånden, sier hun til Dagbladet.

Privilegert jobb

-  Men det er en privilegert jobb. Motivet med Samtiden er ikke å tjene penger, og det gir stor frihet. Det er få organer som eksisterer bare for debatten og analysens skyld, og det er spennende å få jobbe med, sier hun.

 NY JOBB : Cathrine Sandnes, ny redaktør i Samtiden, kan ikke love mer fotballstoff i tidsskriftet, selv om hun er Skeid-fan. Foto: Mette Møller
NY JOBB : Cathrine Sandnes, ny redaktør i Samtiden, kan ikke love mer fotballstoff i tidsskriftet, selv om hun er Skeid-fan. Foto: Mette Møller Vis mer

De fleste redaktører vil ut på leserjakt. Men Sandnes er ikke sikker på om hun skal det med det:

-  Jeg har ingen målsetting om betydelig færre leser. Ha-Ha. Men samtidig vil jeg ha kvalitetslesere framfor kvantitetslesere, spøker Sandnes.