Sandra blir programleder

Sandra Lyng Haugen debuterer som programleder i Idol fredag kveld.

I går kveld plukket hun opp tips fra TV Norges direktesende «Dansefeber»-finale. Fredag skal hun selv foran kamera, som gjesteprogramleder i Idol på TV 2, sammen med Kåre Magnus Bergh.

- Jeg er veldig nervøs. Men jeg tror det blir sinnssykt artig, sa Sandra til Dagbladet i går kveld.

For to år siden sang hun seg til fjerdeplass i Idol, i konkurranse med blant andre Margaret Berger og Kjartan Salvesen. Nå får hun prøve seg som reserve for den høygravide programlederen Solveig Kloppen. Tema for kommende fredags Idol er «norsk aften».

Fra TV 2 får vi opplyst at finalistene har valgt tolkninger av artister som DumDum Boys, Espen Lind, Unni Wilhelmsen, Maria Solheim og Jan Eggum. Låtvalgene blir endelig klare i løpet av dagen.

Sandra Lyng Haugen avslørte forøvrig i går kveld at hennes favoritt hele veien i «Dansefeber» har vært Chistopher Flinder Petersen. Han ble nr tre i går, med 27 prosent av stemmene.

- Hun som jeg bor sammen med, er koreograf for Christopher. Så jeg har kjent ham en stund, og stemt på ham hver mandag. Men i kveld glemte jeg mobilen, fortalte snart 19 år gamle Sandra, som nok måtte ha stemt et par tusen ganger før hun kunne endret rekkefølgen.

HAR DANSEFEBER: Sandra Lyng Haugen fotografert under gårdagens finale i «Dansefeber», som hun fulgte ringside i studio. Fredag skal hun sjøl i ilden.