Sandra har mistet stemmen

Få timer før kveldens Idol-finale sliter Sandra Lyng Haugen med stemmen. Hun har fått taleforbud av legen.

(Dagbladet.no): Den yngste av de gjenværende Idol-finalistene, hun fyller 17 år på søndag, frykter at hun vil få store problemer med å gjennomføre konkurransen i kveld.

Dermed kan den femte siste finalerunden i Idol bli enda mer dramatisk enn de foregående.

- Sandra har fått taleforbud av legen. Hun har siden i går kveld spart stemmen. I høyden kommer hun til å delta på den aller siste gjennomgangen før sending, men heller ikke dette er sikkert. Hun har minimalt å gå, og kan bli nødt til å spare seg helt til hun går på scenen under direktesendingen kl 20.

Krysser fingrene

Det opplyser TV2s pressekontakt for Idol, Bjarne Laastad, til Dagbladet.no.

Sandra begynte å få problemer med stemmen utover dagen og kvelden i går. I dag har hun utelukkende kommunisert ved hjelp av tegn og lapper.

- Vi krysser fingrene, og håper at Sandra klarer å presse seg til å gjøre en god prestasjon. Det ville vært synd om hun skulle ryke ut fordi stemmen sprakk, mener Laastad. Han legger til at tidligere gjennomganger av kveldens Sandra-låt, Jennifer Lopez' «My Love don't Cost a Thing», tyder på at hun i sykdomsfri tilstand kunne gjort det svært bra i kveld.

Laastad vet ikke nøyaktig hvilken diagnose legen har stilt, men antyder at det kan dreie seg om en ren slitasje på stemmebåndene.

- Ikke syk

- Jeg har av naturlige årsaker ikke snakket med Sandra om dette. Men hun ser ikke ut til å være plaget av halsbetennelse eller andre sykdommer, sier Laastad.

Også Trung Toan Tong, som ble utslått forrige runde, mistet stemmen i de innledende Idol-rundene. Dommerne sendte ham videre likevel. I kveld er det imidlertid sms-publikumet som bestemmer helt og holdent.

Sandra skal etter planen stå på scenen som den fjerde av seks deltakere i kveld, og den første etter reklamepausen. Her er rekkefølgen:

  • 1. Maria Haukaas Storeng: Shacle (Mary Mary)
  • 2. Håkon Njøten: Girl in Oslo (BigBang)
  • 3. Susanne Nordbøe: Get the Party started (Pink)
  • 4. Sandra Lyng Haugen: My Love don't cost a Thing (Jennifer Lopez)
  • 5. Kjartan Salvesen: Stuck in a Moment (U2)
  • 6. Margaret Berger: Murder on the Dance Floor (Sophie Ellis Baxter)
<B>MISTET STEMMEN: Sandra Lyng Haugen.