Sandra slått ut

- Det føles litt rart, sier Sandra Lyng Haugen. Hvem er din favoritt til å vinne?

(Dagbladet.no): Dermed var et snart halvt år langt idoleventyr ute for den populære Mosjøen-jenta.

- Jeg har gledet meg til å treffe alle venner igjen. Og kanskje ikke akkurat gledet meg, men ... til å begynne på skolen igjen, sa Sandra til programlederne Ingrid og Solveig etter at hun ble stemt ut.

To sanger hver

Med bare fire deltagere igjen var ikke bare spenningen økt i idol - antallet sanger per deltager var også doblet. I kveld var det filmmusikk som var gjennomgangstema, og deltagerne fikk fremføre to sanger hver. En sang skulle være rolig, den andre rask.

Før Sandra, Margaret, Susanne og Kjartan fikk slippe seg løs på scenen, løftet programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing hverandre opp i beste Krekar-stil. Og dermed var det klart for filmsvisker fra øverste hylle.

Først ute var Sandra Lyng Haugen, og hun startet like godt ballet med en låt som vanligvis akkompagnerer siste dans, «Everything I do (I do it for you)» av Bryan Adams fra filmen «Robin Hood». I helsort og sexy habitt overbeviste hun lett publikummet, og jubelen sto i taket. Sandras enorme glis talte sitt tydelige språk om hva hun selv syntes om innsatsen.

Sang nummer to var «Coyote Ugly»-slageren «Can't fight the moonlight» av LeAnn Rimes, som ikke var helt på høyde med førstesangen. Full jubel fra salen var det uansett.

Bad-guys

Dermed var det klart for juryen, behørlig introdusert som «kveldens bad-guys» av Ingrid og Solveig. Thomas Strzelecki var kritisk til «Can't stop the moonlight» (han ble sporenstreks rettet opp av juryformann Jan Fredrik Karlsen), men var ellers strålende fornøyd. Anneli Drecker innrømmet å ha fått gåsehud, noe Sandra tydeligvis satte pris på.

Dermed var det klart for Margaret Berger, som i kveld stilte med en flott og rocka stil. Hun startet med «Bodyguard»-hiten «The Queen of the Night» av Whitney Houston, før hun med glans framførte «Uninvites» av Alanis Morisette.

- Det er første gang vi har hatt en spennende Idol-sang, sa dommer Strzelecki, men Jan Fredrik Karlsen var som vanlig ikke helt begeistret for Margarets innsats:

- Du tør ikke ta i ordentlig, gjentok han til buing fra salen.

- Bullshit

Margaret lot ikke det gå så hardt innover seg.

- Jeg synes det er bullshit, var hennes umiddelbare kommentar.

- Det er Anneli Dreckers kommentarer som veier tyngst for meg. Ettersom vi begge to er artister, har vi en spesiell link, sa Margaret til Dagbladet.no etter innsatsen.

Susanne B. Nordbøe startet sprekt med «Independant Woman» av Destiny's Child.

- Det er like før vi har vår egen R'n'B-prinsesse her, kommenterte Strzelecki.

Sang nummer to var «Son of Preacher Man» av Dusty Springfield fra «Pulp Fiction», og den ble framført med Susannes lett gjenkjennelige stil.

- Det som slår meg, er at du er den blant deltagerne som har klarest signatur i stemmen, sa Jan Fredrik Karlsen.

- Du hadde schwungen, mente Anneli Drecker.

Rocky

Sistemann ut var Kjarten Salvesen, som framførte «Eye of the Tiger» fra Rocky. Det var ikke før i sang nummer to, «I don't want to miss a thing», at Kjartan tok den helt ut. I knestående, med blikket rett inn i seernes hjerter og ekte Steve Tyler-vri på stemmen, fikk han nok et par ekstra stemmer på innlevelsen og låtvalget.

- For meg så kom du ut av entertainment-skapet. Du synger sinnsykt kult, da Karlsen.

Selv var Kjartan storfornøyd med innsatsen.

- Jeg tok ut alt jeg hadde. I kveld har jeg virkelig vist hva jeg kan, sa Kjartan i ettertid.

I kveld er det ikke utstemning som vanlig, deltakerne skal ikke i stolen som vanlig. Resultatet blir derimot lest opp direkte.

- Det blir litt verre. Når man sitter i stolen, så har man noen minutter på seg til å forberede seg på det som eventuelt kan skje - at man blir stemt ut. Nå blir det mer direkte, og dermed mer ekkelt, sa Margaret.