Sandras hestekur virket

Sandra Lyng Haugen mistet stemmen torsdag morgen, fikk taleforbud av legen, tok en hestekur med tabletter, appelsiner og sitronvann - og gikk videre.

Riktignok med et nødskrik - for tredje gang havnet 16-åringen i stolen under avstemningen. Men nok engang snøt hun skeptikerne.

Mens de andre finalistene fikk tre øvingsgjennomganger, klarte Sandra bare én. Men da hun kom på scenen og det var sending, klarte hun å levere såpass at samtlige fire dommere ga henne ros og ikke ris.

- Det var et lite sjokk for meg. De har jo alltid noe å klage på, mente Sandra etterpå.

Ingen av dommerne trodde Sandra ville ryke ut. De tippet på Håkon, Susanne eller Margaret.

- Jeg er så glad for at jeg klarte å synge, og at jeg ikke røk ut! Jeg har tatt tre ulike typer tabletter og spist appelsin helt til magen var full. Skulle ta C-vitaminsjokk, forteller Sandra, som hadde akkurat stemme nok til å framføre. Resten av kvelden hvisket hun nesten bare.

- Det var nok snowboardkjøring og snøscooterkjøring med for tynne klær som gjorde utslaget, mente Sandra. Nå er hun blant de fem beste, og gleder seg til fortsettelsen.

SJOKKERT SANDRA: Her får Sandra Lyng Haugen (t.h.) og hele Norge beskjed om at Maria Haukaas Storeng (t.v.) er den overraskende taperen av kveldens Idol-runde. Håkon Njøten, som også satt i stolen, kan heller ikke tro det han hører.