Sane holdt varmen

De som hadde kommet for å høre Sissel Kyrkjebø på Egertorget i går, tok varmt imot Sane og puttet 5437 kroner ned i den svarte gryta.

Sane, eller Birger Eikemo fra Linderud i Oslo, stilte opp med gitaren på Egertorget på rekordkort varsel etter at nyheten om Sissels såre hals nådde Dagbladets redaksjon. Krisestemningen var påtakelig helt til Sane likefram sa ja og straks etter ankom Egertorget med gitarkassa.

- Jeg har alltid støttet Frelsesarmeen med bidrag når jeg har kunnet, og for meg er det en ære å spille til inntekt for dem, sa Sane etter konserten.

I februar kommer debutplata hans, men singelen «Part Time Loser» har allerede vært flittig spilt på radio.

Navnet Sane tok Birger fordi han ikke akter å begrense seg til Norge. Han håper at musikken hans vil kunne nå et publikum i større deler av verden også. Men bakgrunnshistorien til navnet er ganske spesiell:

- Mora mi er nordlending, og hun sier alltid «Nu må du ikkje bli før sein!». Dessuten er jeg frisk, både mentalt og fysisk, så navnet passer ganske bra.

Ingen tvil om at Sane er en sporty gutt, som stilte opp på null komma svisj i går ettermiddag.

I dag kl. 16 stiller Tommy Tee opp på Egertorget, med den største lydpakka Julemusikantene har sett. Møt opp og støtt Frelsesarmeen!