Sang Bergenssangen da kongen gikk...

BERGEN (Dagbladet): Arne Bendiksen hadde alliert seg med operasjef Anne Randine Øverby i Vest-Norges Opera under den høytidelige åpningen av Festspillene i Bergen i dag. Så snart det offisielle programmet var ferdig i Grieghallen, stemte de i med bergensernes egen sang, «Jeg tok min nystemte citar i hende».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opdahl til topps

Bergen Filharmoniske Orkester avsluttet den høytidelige åpningsseremonien med Johan Selmers Festmarsj, som også ble framført under musikkfestivalen i Bergen for 100 år siden.

I forlengelsen av denne kom «Ja, vi elsker dette landet». Kong Harald og dronning Sonja var i ferd med å forlate salen sammen med festspilldirektør Bergljot Jonsdottir.

Da var det noen som ikke klarte å holde seg lenger. Arne Bendiksen og Anne Randine Øverby stemte i, og snart var mange fler med i første verset av Bergenssangen.

Andre sentrale kulturpersonligheter valgte å tie for å vise respekt for festspilldirektørens kunstneriske valg.

- Dette ble et uttrykk for folks følelse. Festspillene er til for publikum, ikke omvendt. Slik må det være. Jeg spurte Anne Randine Øverby om vi ikke skulle begynne på direkten etter nasjonalsangen, men hun mente vi måtte vente noen sekunder. På den måten unngikk vi å bli kritisert for å ha ødelagt konserten, sier Bendiksen til Dagbladet.

Festspilldirektør Bergljot Jonsdottir fikk ikke med seg Bergenssangen.

- Da hadde jeg gått, heldigvis, sier hun til Dagbladet.

- Liker du ikke Bergenssangen?

- Jo, det gjør jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer