Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sang for Armeen

Med kulturminister Valgerd Svarstad Haugland i salen inviterte Frelsesarmeen i går til julestemning med ettertanke i Oslo Konserthus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For sjette år på rad innleder Frelsesarmeen julesesongen med konsert, og for femte gang blir den vist på tv. Lørdag 22. desember og på selveste julekvelden blir forestillingen vist på NRK.

Frelsesarmeens julekonsert er populær. De to forestillingene i går ble utsolgt før Armeen hadde laget reklamemateriell for dem.

- Fantastisk konsert, var kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands kommentar. Hun var på plass med ektemannen Geir Haugland.

Artister som Herborg Kråkevik, Anita Skorgan, Steinar Albrigtsen, Strings Unlimited, Mulens Portland Combo, Sigmund Groven og Iver Kleive stilte opp. Et arsenal av Frelsesarmeens egne musikere var også på plass, og deres Forente Gospelkor leverte en mektig og livlig versjon av «Mary's Boychild».

Programleder Toppen Bech minnet publikum om at julegryta er 100 år. Så avslørte hun at helt siden hun var liten, har hun hatt et bankende hjerte for Frelsesarmeen.

- Da jeg var ung, ville jeg inn i Armeen. Jeg gikk på møter og lærte å spille gitar. Jeg kan fremdeles tre grep, så det skulle holde.

KLOKKEKLAR: Herborg Kråkevik framførte i går «Jeg synger julekvad» og «Den fyrste song» klokkeklart på Frelsesarmeens julekonsert i Oslo Konserthus.Alle foto: OLA SÆTHER
Hele Norges coronakart